Γενικά Το μικρό μου Parrotlet forpus pacific

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sissy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ειχε νευρα το παιδι και ειπε να ξεσπασει:D
Σισσυ να τον χαιρεσαι, ειναι καταπληκτικος 😉

Πιο παλια, μου εκανε τετοιου ειδους τσαμπουκαδες μολις επεστρεφα (απο εξοδο) στο σπιτι.
Τα ιδια νευρα εχει αρχισει να μου κανει 2-3 μηνες τωρα και οταν προκειται να βγω! Πραγματικα δεν μπορουσα να καταλαβω τι συμβαινει, μεχρι που συνειδητοποιησα πως οταν αλλαξω ρουχα για να βγω απο το σπιτι, τον πιανει αμοκ! :Big Grin:Τρεχει στην πορτα του κλουβιου, απ' οπου κι'αν βρισκεται, φωναζοντας με νευρα και φουσκωνος (λεγοντας διαφορα δικα του ακαταλαβιστικα) Τωρα πια τον :Tongue::'δουλευω' κι'εγω, τονιζοντας του: Γεια σου Μαριε φευγω-φευγω!

αυτά γραφόντουσαν το 2009...
2015 και...
Σήμερα το μεσημέρι έβγαλα τον Μάριο και τον Κάρλο βολτίτσα στη βεράντα, συνηθίζουμε οι τρεις μας να κοιτάμε την κίνηση στον δρόμο, ενώ συγχρόνως τους κάνω αστείες φωνές λέγοντας διάφορα σχετικά (πχ μηχανάκι-μηχανάκι, πολλά αυτοκίνητα κτλ)..

tinypic-no-longer-available.jpg

Έχω καιρό να τους φορέσω τα harness (βιαζόμουν κιόλας) οπότε πήρα σε κάθε παλάμη μου από έναν και... Πήραμε θέση για να χαζέψουμε.
Μετά από λίγα λεπτά πέρασαν στο ύψος της βεράντας δυο μονκ κράζοντας!
Ο Κάρλο τους κοίταξε αδιάφορα (όπως συνηθίζουν και οι δυο να κοιτούν τα περιστέρια και τις δεκαοχτούρες), ενώ αντιθέτως ο Μάριος έδειξε φοβερό ενδιαφέρον ακούγοντας τα κραξίματα και βλέποντας τα πουλιά.
Τεντώθηκε, ''γούρλωσε'' τα μάτια του, έστριψε το κεφάλι ακολουθώντας τη διαδρομή των μονκ δείχνοντας φοβερά εντυπωσιασμένος! (ο Καρλίτο συνέχιζε να είναι άσχετος, χαζό παιδί χαρά γεμάτο).
Με εντυπωσίασε η συμπεριφορά του Μάριου!
Για λίγη ώρα δεν κοίταζε πουθενά αλλού παρά μόνο προς τη κατεύθυνση που χάθηκαν απ΄το οπτικό μας πεδίο τα μονκ!
Έδειχνε (όποιος γνωρίζει καλά τα ζώα του θα με καταλάβει) σαστισμένος-εντυπωσιασμένος!
Αισθάνθηκα περίεργα μάλλον άσχημα... Οι μονκ να κράζουν πετώντας ελεύθεροι κι εγώ να κρατώ στη χούφτα μου (''φυλακισμένο'') ένα πουλάκι που βλέποντας τους έμεινε έκθαμβο...
Κι άλλη μια φορά μ΄έκανε και αισθάνθηκα περίεργα-άσχημα ο Μάριος, όταν βλέποντας πουλιά στη βεράντα τον άκουσα να μιλά λέγοντας: πουλάκια, φιλάκια!
Ποτέ δεν μου περνούσε από το μυαλό πόσο ''περίεργα'' θα αισθανόμουν, όταν θα τον άκουγα να το λέει ο ίδιος σε πουλιά (βλέπετε του μάθαινα αυτές τις λέξεις-εκφράσεις όταν βλέπαμε ελεύθερα πουλιά, γι αυτό άλλωστε το συνδύασε)...
Πάντα ήξερα πως η νοημοσύνη αυτού του μικρού είναι ανεπτυγμένη.

Αισθάνθηκα περίεργα μάλλον άσχημα... Οι μονκ να κράζουν πετώντας ελεύθεροι κι εγώ να κρατώ στη χούφτα μου (''φυλακισμένο'') ένα πουλάκι που βλέποντας τους έμεινε έκθαμβο...
Εμείς οι καναρινάδες τι να πούμε; ☹
Και ο Καρλίτο και το Μαριόνι είναι πολύ τυχερά που είναι στα χέρια σου Σίσυ μου! Και φυσικά πανέξυπνα! Όσο βλέπω φώτο και νέα των μωρών σου τόσο πιο πολύ θέλω κάποτε να αποκτήσω ένα παροτλετάκι! ❤️️️️

Όταν πάω να κλείσω το πορτάκι του κλουβιού 9 στις 10 φορές ακολουθούν... Νεύρααα!:D (μου ξεσηκώνει και τον Κάρλο, ο οποίος είναι τόσο ήρεμος!)
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

😀 τι τσιτες είναι αυτές;
😀!:Dπονεμένη ιστορία! Πάντα έτσι ήταν από μικρός...

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.

😀!:Dπονεμένη ιστορία! Πάντα έτσι ήταν από μικρός...

Πω πω νευρο αυτο το πουλι ακομα και την ωρα του παιχνιδιου νευροσπαστο ή αλλιως πολυ εκδηλωτικο🙄

• Like
Αντιδράσεις: Sissy
Πω πω νευρο αυτο το πουλι ακομα και την ωρα του παιχνιδιου νευροσπαστο ή αλλιως πολυ εκδηλωτικο🙄
μα δεν παίζει... Τα νευράκια του ξεσπάει στη καμπάνα:D και μετά στο άλλο παιχνιδάκι (είναι κάπως πιο χαλαρός)

Το πρωί αποφασίσαμε (έτσι στα γρήγορα) να κάνουμε μια βόλτα στην εξοχή και πικ νικ.
Στον Μάριο πάντα άρεσαν τα ταξίδια και οι εκδρομές. Άφησα σπίτι λοιπόν την Τζο και την Lida και φύγαμε έχοντας μόνο τον Μάριο.
Η χαρά του σε όλη τη διαδρομή και όπου καθίσαμε ήταν απερίγραπτη!
Επέμενε έντονα να βγει από το κλουβί του, ψιλο κελαηδούσε, ήθελε να επιθεωρήσει το φαγητό, τίναζε το κεφαλάκι του και κάποιες στιγμές ανέβαζε τροφή για να με ταΐσει.
Έδειχνε να απολαμβάνει απόλυτα τη φύση και την συντροφιά μας...

Και όταν πήγαμε στο ζαχαροπλαστείο την βγάλαμε.. Έτσι!:D

Εμενα ο μονιμος φοβος μου οταν παω τα πουλια στην εξοχη ειναι μην πεταχτει καμοια γατα ή τιποτα τετοιο απ το πουθενα και ψαχνομαστε μετα 😱

Δε φοβάσαι μήπως πετάξει και φύγει;

☹Δυστυχώς με το πρόβλημα που έχει (κόβει τα φτερά πτήσεως), δεν μπορεί να πετάξει καθόλου (αυτό το διάστημα) Γιάννη.

Εμενα ο μονιμος φοβος μου οταν παω τα πουλια στην εξοχη ειναι μην πεταχτει καμοια γατα ή τιποτα τετοιο απ το πουθενα και ψαχνομαστε μετα 😱
Πολύ σωστά σκέφτεσαι Ειρήνη!
Στη δική μας περίπτωση δεν υπήρχαν γάτες ήταν εντελώς έρημη η περιοχή (όλα σπίτια-μαγαζιά ήταν κλειστά) και ο Μάριος είχε τέσσερις ενήλικες ανθρώπους να ασχολούνται μαζί του και να τον προσέχουν. 😉

Περάσατε υπέροχα και οι φωτογραφίες τέλειες!

• Like
Αντιδράσεις: Sissy

Σχετικά θέματα

Back