Γενικά Barney (Yellow Crowned Amazon)

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sissy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
....Καθημερινά τον γυμνάζω (θα βάλω βιντεάκι), παρόλα αυτά δεν πετά πάρα μόνο για να επιστρέψει στην κλούβα του (δηλ πέφτει και αρχίζει το τρέξιμο για να σκαρφαλώσει και να μπει
Μετά την πτερρόρια έχουν βγει τα περισσότερα φτερά πτήσης του, στο βιντεάκι που ακολουθεί ακούγεται η δύναμη των φτερών του.
Παρότι τον γυμνάζω καθημερινά, δεν αποφασίζει να πετάξει και οποιαδήποτε προσπάθεια (σπανίως) κάνει, είναι μόνο για 1,5 - 2 μέτρα, σε χαμηλό ύψος και πέφτει.
Πιστεύω πως πρέπει να είναι ψυχολογικό το πρόβλημα του (δηλ δεν πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του) διότι μυϊκά βρίσκεται σε καλή κατάσταση, όπως διαπίστωσε ο γιατρός πριν 3 μήνες.
Δείτε την γυμναστική του.😁
Αυτός ο ξύλινος πλάστης, μ' έσωσε από τα νύχια και τα δαγκώματα του!

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Είστε φοβεροί Σίσσυ μου, ο καθένας στο τομέα του. Εσύ ως γυμνάστρια κ αυτός ως γυμναζόμενος!. Όσο όμορφη κ αν είναι η εικόνα του γλυκού μας Barney κ συγκινητική κ αξιοθαύμαστη η φροντίδα σου, μου έμεινε μια πίκρα κ στεναχώρια που ο Barney "μαθαίνει" να πετάει, σαν παιδάκι από την αρχή. Αλλά δεν "μασάτε" κ οι δύο κ προβλέπω σύντομα ότι θα πετάει στα χέρια σου κ θα τρώει από τα χέρια σου. 😊🤭Γάντια Σίσσυ, μόνη λύση!🤗

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τα καλά σας λόγια!! 😍
Γάντια Σίσσυ, μόνη λύση!🤗
Έχω προσπαθήσει, φοβάται ο δρακουλάκης και όπου φύγει φύγει!! Και πριν φύγει μου κάνει κάτι επιθέσεις που να σας τα λέω!!

Και πριν φύγει μου κάνει κάτι επιθέσεις που να σας τα λέω!!
Άντε καλέ πρόσεχε μη σου φάει καμιά μύτη...
Αυτός ο ξύλινος πλάστης, μ' έσωσε από τα νύχια και τα δαγκώματα του!
Πάντως θα ήθελα να συμπληρώσω, όχι μόνο βασιζόμενος στο συγκεκριμένο βίντεο, αλλά και σε άλλα που έχεις δείξει / γράψει στο φόρουμ ότι είσαι πολύ επινοητική.
(σε φαντάστηκα ανάσκελα με κράνος, να ανεβοκατεβάζεις τον πλάστη με το δρακουλάκη κρεμώντας και λίγα βαράκια στον πλάστη, ώστε να κάνετε παρεούλα τη γυμναστική ΣΑΣ)

@Sissy καλημερα.
Βλεποντας το video σε ταχυτητα αναπαραγωγης x 0,25 παρατηρησα οτι δειχνουν να του λειπουν ακομα καποια απο τα πρωτα πρωτευοντα που παιζουν σημαντικο ρολο στο να περνουν υψος οταν πετανε. Στο βιντεο οπως τον βλεπουμε στην αριστερη του φτερουγα ειναι πιο εντονο. τα 6 7 8 9 ειναι στην θεση τους ολα και απλως δεν φαινονται στο βιντεο?
1666340851556.png

Μια προταση γυμναστικης αν μου επιτρεπεις να προτεινω.
Τον βαζεις καθολου να ανεβαινει καθετα καποιο σχοινι ή αντιστοιχο υλικο?
με ποδια και ραμφος θα ανεβαινει αλλα οταν το σχοινι ειναι ελευθερο και θα αλλαζει θεση με το βαρος του θα χρησιμοποιει τις φτερουγες του για να δωσει ωθηση και να ισορροπησει
παραδειγμα σε εμας παρομοιο ειναι οταν παει καποιος να ανεβει σε ανεμοσκαλα και κανει το λαθος να νομισει οτι ειναι το ιδιο με μια τυπικη σκαλα ο τροπος που πρεπει να ανεβει
🤣
και αν μπορω να οπτικοποιησω την ιδεα με βαση παλιοτερη φωτο που ειχες ανεβασει
1666341121288.jpeg

αυτο το ασπρο σχοινι/καλωδιο το αφησεις να φτανει μεχρι σχεδον το πατωμα και τον κανεις να περασει απο το χερι σου σε αυτο δεν θα προσπαθησει να ανεβει στο πανω μερος ισως με καποιο treat?
θα μπορουσες να τον δοκιμαζεις να το κανει με μικροτερα μηκη του σχοινιου για να εξοικειωθεί με την διαδικασια και την θετικη εκβαση να φτασει επανω.
Σκοπος μονο ειναι να κανει εξτρα γυμναστικη και ασκησεις ισορροπιας αν θελει και ειναι πεισματαρης.
και οπως παντα safety first
τελος ο ηχος στην ταχυτητα 0.25 (slow motion) ειναι πολυ πολυ διαφορετικος 🤣 🤣 🤣

(σε φαντάστηκα ανάσκελα με κράνος, να ανεβοκατεβάζεις τον πλάστη με το δρακουλάκη κρεμώντας και λίγα βαράκια στον πλάστη, ώστε να κάνετε παρεούλα τη γυμναστική ΣΑΣ)
🤣 🤣 🤣 Είμαι τόσο αρνητική στη γυμναστική Γιάννη μου, ούτε αυτή η ιδέα δε με προκαλεί...με τίποτα!!
[automerge]1666369136[/automerge]
@Sissy καλημερα.
Βλεποντας το video σε ταχυτητα αναπαραγωγης x 0,25 παρατηρησα οτι δειχνουν να του λειπουν ακομα καποια απο τα πρωτα πρωτευοντα που παιζουν σημαντικο ρολο στο να περνουν υψος οταν πετανε. Στο βιντεο οπως τον βλεπουμε στην αριστερη του φτερουγα ειναι πιο εντονο. τα 6 7 8 9 ειναι στην θεση τους ολα και απλως δεν φαινονται στο βιντεο?
View attachment 91905

Μια προταση γυμναστικης αν μου επιτρεπεις να προτεινω.
Τον βαζεις καθολου να ανεβαινει καθετα καποιο σχοινι ή αντιστοιχο υλικο?
με ποδια και ραμφος θα ανεβαινει αλλα οταν το σχοινι ειναι ελευθερο και θα αλλαζει θεση με το βαρος του θα χρησιμοποιει τις φτερουγες του για να δωσει ωθηση και να ισορροπησει
παραδειγμα σε εμας παρομοιο ειναι οταν παει καποιος να ανεβει σε ανεμοσκαλα και κανει το λαθος να νομισει οτι ειναι το ιδιο με μια τυπικη σκαλα ο τροπος που πρεπει να ανεβει
🤣
και αν μπορω να οπτικοποιησω την ιδεα με βαση παλιοτερη φωτο που ειχες ανεβασει
View attachment 91906

αυτο το ασπρο σχοινι/καλωδιο το αφησεις να φτανει μεχρι σχεδον το πατωμα και τον κανεις να περασει απο το χερι σου σε αυτο δεν θα προσπαθησει να ανεβει στο πανω μερος ισως με καποιο treat?
θα μπορουσες να τον δοκιμαζεις να το κανει με μικροτερα μηκη του σχοινιου για να εξοικειωθεί με την διαδικασια και την θετικη εκβαση να φτασει επανω.
Σκοπος μονο ειναι να κανει εξτρα γυμναστικη και ασκησεις ισορροπιας αν θελει και ειναι πεισματαρης.
και οπως παντα safety first
τελος ο ηχος στην ταχυτητα 0.25 (slow motion) ειναι πολυ πολυ διαφορετικος 🤣 🤣 🤣
Σ' ευχαριστώ για την ιδέα! (δεν γνωρίζω το όνομά σου).
Έχω ένα τέτοιο σχοινί στο Το νέο birdroom του Μπάρνυ και της Λήδας (amazon & parrotlet)
Θα κατασκευάσω κι άλλο ένα και θα τον "αναγκάζω" ν' ανεβοκατεβένει ή μόνο ν' ανεβαίνει (αυτό θα επιλέξει ο ίδιος, γιατί θα τον αφήνω στο πάτωμα διότι το μόνο ενδιαφέρον του είναι να σκαρφαλώσει και να μπει στην κλούβα του).

Τελευταία επεξεργασία:
@Sissy καλημερα.
Ποιος τολμάει να του ανοίξει την φτερούγα για να δει;;😇
Αύριο που θα του κάνω ντουζ θα τον προκαλέσω ν' ανοίξει τις φτερούγες του για να δω....

Έχω καιρό να σας γράψω τα νέα μας.
Τα φτερά πτήσης έχουν όλα αντικατασταθεί με νέα. Ο Μπάρνυ έχει πλέον την δυνατότητα να πετάει όταν θέλει (δεν πολυ θέλει).
Δεν σας έχω δείξει ακόμα την εξέλιξη του birdroom και των κλουβιών του, επιφυλάσσομαι😁

.......Γάντια Σίσσυ, μόνη λύση!🤗
Με τίποτα δεν θέλει γάντια ή πχ έναν νάρθηκα (μπεζ) που έχω για τον καρπό μου (και θα μας εξυπηρετούσε για τις νυχάρες του), φοβάται και απομακρύνεται!!
Τα έχει όμως καλά με τον πλάστη και κάτι ξύλινες πατήθρες!
Τόσο καλά τα πάει μαζί τους (μετά από μαθήματα) που το εκμεταλλεύομαι σε σημείο έως και να τον ξεγελάω....
Τον χαιδεύω με το χέρι και όχι με την πατήθρα!! κάποιες φορές βέβαια ξέρει πολύ καλά τι κάνω, απλά δεν θέλει να μου δίνει δικαιώματα και κάνει πως κοιτάζει αλλού!! 🤣🤣
Έχω καταφέρει πότε πότε να μου επιτρέπει να του πιάνω την μυτούλα, ενώ περιεργάζεται με το στόμα του τα δάχτυλα μου
Πότε θα μείνω με ένα χέρι δεν ξέρω, επιτίθεται ύπουλα και δαγκώνει όπου τύχει (ποτέ στα ίσα πάντα...υπογείως ύπουλα! )....

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.

Τι γλυκό χαδιάρικο μωρό που είναι! Καλέ, γουργουρίζει σαν γατί,

Ακριβώς. Γιατί με κατηγορεί για το πουλί που της έδωσα. Είμαι σίγουρος ότι κάτι του κάνει και την δαγκώνει, αυτή φταίει. 😄

Ακριβώς. Γιατί με κατηγορεί για το πουλί που της έδωσα. Είμαι σίγουρος ότι κάτι του κάνει και την δαγκώνει, αυτή φταίει. 😄
Σήμερα δεν τον χάϊδεψα όλη μέρα γιατί το πρωί περνώντας δίπλα από το σταντ πέταξε και γραπώθηκε πάνω μου στο ύψος του στομάχου (ευτυχώς αν και εκανε ζέστη έτυχε να φοράω κάτι χοντρό).
Χθες επίσης μετά από εναέρια επίθεση (απόστασης 4 μ) γραπώθηκε στο κεφάλι μου, με ξεμάλλιαζε με λύσσα και δεν έλεγε να με αφήσει.
Απόψε το απόγευμα λοιπόν τον είχα στο σταντ ( για αρκετή ώρα, όπως συνήθως), όταν ήρθε η ώρα της επιστροφής στην κλούβα δεν ανέβαινε επ' ουδενί στην πατήθρα.
Αντ' αυτού έσκυψε το κεφαλάκι και φούσκωσε τα πούπουλα, γυρεύοντας "τα γνωστά μας" γούτσου γούτσου!
Με όλο μου το θράσος λοιπόν κι εγώ αφήνω την πατήθρα και ξεκινάω τα χαδάκια στο κεφαλάκι για όση ώρα μου επέτρεψε ο Αλή Πασσάς Μπάρνυ!!
Μετά σαν κύριος ανέβηκε στην πατήθρα και μπήκε περιχαρής στο σπίτι του...
Να κάτι τέτοια κάνουμε ο ένας στον άλλον....🤣😇

Τελευταία επεξεργασία:
... Επίσης όταν είμαστε στις Σπέτσες και πηγαίνω για μπάνιο στην αγαπημένη μου παραλία,
τον παίρνω μαζί (αρκεί να μην έχει αέρα).
Εκεί όλο τυχαίνει να βρίσκουμε διαφορετικές παρέες κάθε φορά.😁

Back