Γενικά Άρρωστο παπαγαλάκι σε πετ σοπ

@Irene chatzimichail με τίποτα δεν ξεχνιέται το ζελεδακι 😍. Κ εγώ τον λατρεύω κ δεν έχω ακουμπήσει τα φτεράκια του. Κ στο βίντεο όταν τον χαϊδεύεις που κλείνει από την ευτυχία τα ματάκια, μόνο που δεν γουργουριζει σαν γατάκι!!!!!
 
@MARY58 ναι η ψυχουλιτσα μου ♥️ είναι αξιαγάπητος και τρυφερουλης,δείχνει ότι του έλειπε πολύ η αγάπη..απλά χουζουρευει και μέσα στη μερα και θέλω να μαι σίγουρη ότι δεν έχει κάτι..είναι περίεργο που στην αγκαλιά δεν κάνει ποτέ τη κίνηση με το κεφάλι και την αστάθεια που έχει μέσα στη κλούβα ,θαρρείς και είναι άλλο πουλάκι...γι αυτό πιστεύω ότι σίγουρα είναι και ψυχολογικό..
 
Μπραβο κοπελια εισαι αληθινη φιλοζωη. Δυστυχως το πραγμα ειναι ετσι, στους εκτροφεις πανε μονο οι ψαγμενοι ενω στα πετσοπ παει ο μεγαλυτερος πληθυσμος, βλεπουν κατι τους αρεσει και το παιρνουν. Στοχος των πετσοπ ειναι μονο τα κερδη αδιαφορωντας για τα ζωακια, ενω οι εκτροφεις το κανουν με αγαπη (τουλαχιστον οι περισσοτεροι). Ελπιζω καποια στιγμη να τους απαγορευσουν να πουλανε πτηνα και αλλα ζωα γενικα οπως τους απαγορευσαν να πουλανε γατες και σκυλους.
 
είναι περίεργο που στην αγκαλιά δεν κάνει ποτέ τη κίνηση με το κεφάλι και την αστάθεια που έχει μέσα στη κλούβα ,θαρρείς και είναι άλλο πουλάκι...
δεν είμαι γιατρός αλλά η πρώτη μου σκέψη μόλις διάβασα την παραπάνω φράση, ήταν μήπως και τελικά το πουλάκι προκειμένου να σταθεί βάζει μεγάλη προσπάθεια; μήπως είναι μυικό το ζήτημα σε κάποιο πόδι ίσως; πφφ, δεν ξέρω τι να πω και πως να το θέσω
 
Γενικά η περίπτωση του μου θυμίζει πολύ ένα μπάτζι μου.... ήταν ακριβώς όπως το περιγράφεις ΟΛΑ ίδια έδειξε μια βελτίωση κάποια στιγμή άρχισε να πετάει μικρές αποστάσεις ( μόνο ευθεία δεν έπαιρνε ύψος) και κάποια στιγμή ξαφνικά υποτροπιασε και σε μια βδομάδα....ναι να κάνετε όσες περισσότερες εξετάσεις μπορείτε και ελπίζω να πάνε όλα καλά
 
Αύριο θα πάω στα ΕΛΤΑ να στείλω συστημένο στη Κομοτηνή για να δούμε αν βρούμε κάτι από κει.. από κει και πέρα με τη μικρή εμπειρία που έχω απ' τα παπαγαλάκια,δεν στέκεται όπως στέκονται άλλα. Όταν πάει να σταθεί και αρχίζει και κάνει αυτό με το κεφάλι είναι σα να προσπαθεί να βρει ισορροπία (όπως εμείς πχ προσπαθούμε να κάνουμε ισορροπία σ ένα λεπτό ξύλο).. είναι σα να πέφτει μπροστά ,τα πόδια του όταν ξαπλώνει πάνω μου τα τεντώνει προς τα πίσω ,δεν ξέρω αν το κάνουν κι άλλα αυτό..στο κλουβί του όταν κοιμάται ,κάποιες φορές πέφτει προς τα μπροστά με τον ποπό του προς τα πάνω ..σκαρφαλώνει στα κάγκελα αλλά δεν μπορω να πω ότι τα πόδι του είναι και πολύ γυμνασμενα σε αντίθεση με το πάνω μέρος όπου χρησιμοποιεί το ράμφος του παντού ..
 
@Ledagcc ίσως ναι γιατί όταν είναι μόνο δυσκολεύεται να σταθεί όρθιο και παλεύει να βρει ισορροπία..ποιος ξέρει πόσο καιρό ήταν στον πάτο του κλουβιου μόνο τρώγοντας και πίνοντας.. εγώ προσπαθώ να του δώσω ερέθισματα και με τα παιχνίδια του αλλά και όταν τον βγάζω έξω του δείχνω το κομποσκοίνι μου (που του αρέσει να το πειράζει) για να κάνει βήματα,να περπατάει και να γυμνάζεται..
 
@Irene chatzimichail συγχαρητήρια για την πραξη σου να υιοθετήσεις τον Ζελεδάκι!!
Είναι πανεμορφος και πολυ γλυκός!! 🥰
Ευχομαι όλα να πανε καλα και να ξεπεραστεί το πρόβλημα υγείας του!!
Υ. Γ. έχουμε το ίδιο κλουβί, κουκλα το έχεις κάνει!! 🙂
 
@Kleos Υπάρχουν και εξερεσεις μέσα σε όλα τα πετ σοπ! Εγώ εκεί που περνώ τα περισσότερα πράγματα για τον σκύλο και το καναρίνι μου τα αγαπάει πραγματικά και ενδιαφέρεται και για τα πτηνά και για όλα τα ζωάκια (το καλοκαίρι δεν φέρνει σχεδόν τίποτα ( πουλάκια και ψάρια γιατί ταλαιπωρούνται και δε το αντέχει)
[automerge]1661342661[/automerge]
Καλημέρα σας ,δεν πιστεύω να με ξεχάσατε;εγώ είμαι ,το ζελεδακι!! 🥰
Τι γλυκό ζελεδακι 🥰Πως να ξεχάσουμε τέτοια φάτσα
 
@Anna Maria Mp σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια ,να εισαι καλά και να χαίρεσαι τα πουλάκια σου ♥️
[automerge]1661508203[/automerge]
@jimakosk ψυχούλα μου ,τι όμορφο που είναι !!!
[automerge]1661508375[/automerge]
Καλησπέρα παιδιά ,μόλις με πήρε η κυρία Δραμπιδου από Κομοτηνή ,το ζελεδακι έχει ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό από κοκκιδια και ασκαριδες,θα μου στείλει τη θεραπεία που θ ακολουθήσουμε.. μου είπε ότι οι ασκαριδες μπορεί να του φερνουν υπνηλία ακόμη και αστάθεια ,ξεκινάμε και βλέπουμε ! Είναι καθαρός απο μύκητες,μυκοπλασμα,ψιττακωση κλπ αλλά κοκκιδια και ασκαριδες είναι στο Θεό😔
 
Back
Top