Αναπαραγωγή Αναπαραγωγη των budgie μου Knorr και Maggi

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Marco
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ναι έτσι είναι, ελπίζω να βγούνε πάνω απ'ολα υγειη ψυχούλες, και ας κάνει όσο καιρό χρειαστει, είμαι ιδιαίτερα περήφανος για αυτά τα ζώα :) όπως πιστέυω όλοι μας για τα δικά τους! Έτσι δεν είναι;
 
Στις 29 Απριλίου γεννήθηκε το πρώτο αυγό, στις 16-17 Μαίου αν πάνε όλα καλά, θα περιμένω τον πρώτο νεοσσο; 🙂
 
Συμμερίζομαι απολύτως την χαρά σου! Μπράβο στα πουλάκια! Να σου πω πως τα παπαγαλάκια μπορούν να γεννήσουν μέχρι και 8 αυγά σε μια γέννα! Θα δείξει πόσα ακόμα θα κάνει! Επίσης, τα παπαγαλάκια κλωσούν τα αυγά τους για 18 ως 22 μέρες. Έχεις καιρό ακόμα!
Σου εύχομαι καλή συνέχεια, όλα να κυλήσουν καλά και με το καλό οι νεοσσοί!
 
Σε ευχαριστώ πολύ Αμβρόσιε :) Απλά έχω ένα αγχος για το αν θα βγούνε πουλάκια, επειδή είναι πρώτη γέννα, δεν ξέρω, τα ζευγαρώματα που έκαναν είναι όλα πριν ξεκινήσουν να κάνουν αυγά και ελάχιστα, μετά τα πρώτα αυγά, δεν ξέρω αν είναι γονιμοποιημένα :), Σε ευχαριστώ πολύ όμως!
 
Μην έχεις άγχος! Η αναπαραγωγή των πτηνών σου δεν πρέπει να σε αγχώνει. Δεν δίνεις κάπου εξετάσεις για να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα. Σκέψου θετικά και όλα θα πάνε καλά! Εμπιστεύσου τα πουλάκια σου, φρόντιζε τα όπως πρέπει και με το αλάθητο και ισχυρό τους ένστικτο θα σε ανταμείψουν με το παραπάνω!
Ήρεμα και χαλαρά. Εσύ έκανες ότι έπρεπε για τα πουλάκια και τώρα θα κάνει η φύση ότι χρειάζεται! Καλή συνέχεια και πάλι!
 
Μπράβο μπράβο Μάρκο! Τα υπόλοιπα στα είπε ο Αμβρόσιος μια χαρά.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Marco
Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία! Έχω μία απορία, σημβαίνει τώρα κάποιες φορές, ο αρσενικός που και που ξήνει το κεφαλάκι του με το πόδι του, λέω αν είχε ψείρες, δεν θα φαινόντουσαν ή έστω κάπου μέσα στο κλουβί; Δίαβασα πως βάζεις μία διπλωμένη χαρτοπετσέτα πολλές φορές ανάμεσα στα κάγκελα και αν υπάρχουν ψείρες κάνουν φωλία στην χαρτοπετσέτα, αν και μου φαίνεται πως άδικα ανησυχώ δεν πιστέυω πως έχει κάτι..

Να συμπληρώσω ότι τα παπαγαλάκια δεν τα βγάζω καθόλου στο μπαλκόνι ούτε τα είχα βγάλει, άρα δεν υπήρξε χρόνος να εκτεθούν...
 
Ναι αυτό με την χαρτοπετσέτα που πρέπει να είναι ελαφρά βρεγμένη, την κάνουμε για να δούμε αν έχουν κόκκινη ψείρα. Η μαύρη φαίνεται αν πιάσεις το πουλί και το κοιτάξεις προσεκτικά στον λαιμό και στις μασχάλες.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Marco
Λοιπόν, τον έχω σκανάρει απο πάνω μέχρι κάτω.. μάυρη σίγουρα δεν έχει, έβαλα την βρεγμένη χαρτοπετσέτα για ένα τσεκάρισμα :), πάντως στο τσάφ προλάβαμε την αναπαραγωγή, γιατί έχει μία δυο μέρες που άρχισαν και τα δύο να μαδάνε πολύ, πιστέυεις πως θα μας δημιουργήσει αυτό κάποιο πρόβλημα;
 
Καλό είναι, συνέχισε ακόμα χόρτα και λιγότερο αυγό. Φρόντισε να έχει υγρασία το περιβάλλον βοηθάει και για τα αυγά και για τα νέα φτερά μετά την πτερόρροια.
 
πως θα το κάνω με την υγρασία; να βάλω μία βρεγμένη πετσέτα πάνω από την ξύλινη φωλιά;


Μαρία μου, πρέπει να ετοιμαστώ για την δουλειά :), θα τα πούμε πάλι το πρωί, σε ευχαριστώ πολύ και πάλι για την ατελείωτη βοήθειά σου!
 
Βάζεις πάνω από το κλουβί μια βρεγμένη πετσέτα και ειδικά κοντά στην φωλιά και έτσι τα αυγά αποκτούν υγρασία. Τώρα, βέβαια, δεν είναι αναγκαίο να γίνει αυτό. Θα το κάνεις για δύο μέρες πριν σκάσουν τα αυγά. Δηλαδή σε 15 με 16 μέρες μπορείς να το κάνεις. Τώρα επίσης, σταματάς να προσφέρεις αυγό ή αυγοτροφή, για να μην παχύνει η θηλυκιά. Δίνεις μόνο σπόρους και καθημερινά φρέσκο νερό. Μπορείς επίσης να δίνεις που και που πολυβιταμίνες στο νερό για να παίρνουν δυνάμεις. Πάντα στην διάθεση τους σουπιοκόκκαλο. Και χορταρικά, όπως σου είπε η Μαρία!
Να μας ενημερώνεις! Μην μας αφήνεις έτσι!
 
Σωστά Αμβρόσιε, επειδή έχουν πτερόρροια του είπα για ενίσχυση της υγρασίας για το φτέρωμα των γονιών. Βάλε ένα μπωλ με νερό κοντά τους
 
  • Like
Αντιδράσεις: Marco
Σας ευχαριστώ πολύ Αμβρόσιε και Μαρία για τις πολύτιμες πληροφορίες σας, Ακόμη δεν έχουν κάνει τα υπόλοιπα αυγά να βγάλω την αυγοτροφή; Καθημερινά τους έχω είτε πολιβιταμίνες tabernil total της DFV (συμπλήρωμα βιταμινών), εναλλάξ tabernil Calcio mineral supplement της (συμπλήρωμα ασβεστίου) DFV, Μία μέρα πρίν είναι να κάνει το επόμενο αυγό ostex solution της tafarm(για την ανάπτυξη των οστών του κέλυφους των αυγών και για καλή εκκόλαψη), όλα αυτά ενναλάξ
 

Σχετικά θέματα

Back
Top