Γενικά Αποριες για το κοκατιλ που μόλις απέκτησα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης annapas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
το κάνει γιατί θέλει να αμυνθεί. μπορεί να τρόμαξε από κάτι, θέλει πολύ απαλές και αργές κινήσεις. μην ανησηχείς σιγά σιγά θα ηρεμήσει, αργές και όχι απότομες κινήσεις και μη φοβάσαι το πολύ πολύ να φάει και λίγο κρεατάκι χιχιχιχιχιχι πλάκα κάνω. κάνε υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει ποιο γαλανός. κουράγιο

για ξεμούδιασμα τα κάνουνε αυτά βρε

κανένα παιχνίδι του έχεις μέσα να δαγκώνει; βάλτου κάτι σκληρό όμως αν δεν έχεις
 
α😀 οι κινησεις μου ειναι τοσο αργες που ειναι λες και εχω συγκαει α😀.

Του εχω βαλει αλλα αδιαφορει το μονο που κανει ειναι μια σκαλα ξυλινη που του εχω βαλει να την ανεβοκατεβαινει οταν χαιρεται.
 
του εχω βαλει εδω και τρεις τεσσερις μερες το κεχρι δεν το ακουμπαγε και σημερα ολη την ωρα το τρωει. Μηπως πρεπει να του το παρω το τσαμπι;Και κατι τελευταιο να του παρω αυτα τα φιστικια που εχουν το κελιφος και εχει ενα απο την μια και ενα αποτην αλλη τα τρωνε;
 
Το δοκίμασε και είδε πως είναι ωραίο. Άσε να το φάει, κάνε μερικές μέρες να του βάλεις και μετά έχε το στο χέρι σου για εκπαίδευση. Δεν νομίζω να φάει αυτά τα φυστίκια, τα τρώνε από ringneck και πάνω, πιο μεγάλοι παπαγάλοι. Πάντως ό,τι πάρεις από ξηρούς καρπούς, ωμοί και ανάλατοι. Κυρίως αμύγδαλα και καρύδια, κόβε τα σε μικρά κομματάκια όμως.
 
Παιζει να το εχεις ζαλισει το καημενο. Χαλαρα θελει στην αρχη. Αστο να συνηθισει το καινουργιο του χωρο. Μη βαζεις συνεχεια τα χερια σου μεσα και μην του βαζεις συνεχεια καινουργια πραγματα στο κλουβι (πχ διαφορετικες τροφες, παιχνιδια). Ουτως η αλλως για τωρα εχει αρκετα ερεθισματα, δε θα βαρεθει. Θα εξερευνησει το κλουβι του, θα μαθει να κινειται σε αυτο. Σταδιακα θα αρχισεις να του παρεχεις περισσοτερα. Τη διαθεση σου για να ασχοληθεις μαζι του καλυτερα να την κατευθυνεις στην ερευνα και στο διαβασμα γυρω απο τα κοκατιλ παρα να τον ενοχλεις συνεχεια. Πιστευω γι αυτο εχει αρχισει να ειναι επιθετικος μαζι σου.
 
οκ ευχαριστω.Λοιπον ενας φιλος εχει δυο κλουβια για παπαγαλους ερασιτεχνικα εκτρεφει μπαντζι. Το ενα ειναι διαστασεις 60 επι 40 επι 55 μηκος πλατος υψοςδηλαδη και το αλλο 75 επι 45 επι 45 ποιο να προτιμησω; Μαλλον τοδευτερο ε;

Λες Αλεξ ε; Πιθανον! Οταν ομως δεν ασχολουμαι μαζι του καθεται ακινητο και μπορει να μεινει ετσι για ωρες.
 
οταν καθομαι εγω στο λαπτοπ για παραδειγμα σε μια αποσταση απο εκεινο εναμιση δυο μετρα και δεν καθομαι με τα μιυτρα κοντα του να του μιλαω. Εντωμεταξυ εκτος απο το πρωι που του αλλαζω νερο η οταν τοκαθαριζω τις αλλες φορες δεν βαζω χερι μεσα στο κλουβι.
 
Η γνωμη μου ειναι να τον αφησεις να συνηθισει το χωρο του. Λογικα, σιγα σιγα θα αρχισει να τον εξερευνα. Μην ασχολεισαι κ πολυ μαζι του. Ακομα ειναι αρχη και ειναι στρεσαρισμενος. Δεν ειναι ακομα σε θεση να επικοινωνησει και να δεθει μαζι σου. Το νταλαβερι που εχετε αυτες τις μερες δε μου ακουγεται πολυ υγειες. Να περνας χρονο στο χωρο που ειναι το κλουβι του, να του μιλας αλλα ως μερος της καθημερινης σου ρουτινας. Ετσι θα αρχισει να συνηθιζει εσενα και το καινουργιο του περιβαλλον. Σταδιακα θα μπορεις να κανεις ολο κ περισσοτερα πραγματα μαζι του. Κ διαβασε. Ειτε στο ιντερνετ ειτε βιβλια.
 
Διαβαζω καθημερινα στο ιντερνετ. Τι δεν σου φαινεται υγειες κατα την γνωμη σου;
 
τα κλουβιά που ανέφερες είναι μικρά κατά τη γνώμη μου. τα φιστίκια που λες δεν τα τρώνε είναι για ποιο μεγάλους. ηλιόσπορους τρώνε σαν τρελοί. το κλουβί τους πρέπει να είναι λίγο μεγάλο για να μπορεί να ανοίξει τα φτερά του να ξεμουδιάσει
 
Απο τις περιγραφες σου εχω σχηματισει την εικονα οτι εισαι ενα σημειο αναφορας για το κοκατιλ σου αλλα οχι επειδη ειναι δεμενο μαζι σου και σε εμπιστευεται αλλα επειδη εισαι το μονο "πραγμα" με το οποιο φαινεται να αλληλεπιδρα στο νεο του περιβαλλον. Το θεμα ομως δεν ειναι να εχουμε μια οποιαδηποτε αλληλεπιδραση με τα πουλια μας (και ο φοβος, η ανασφαλεια και η επιθετικοτητα ειναι κυριως οι αλληλεπιδρασεις που εχετε αυτη τη στιγμη). Το θεμα ειναι να υπαρχει εμπιστοσυνη, αρμονια και αγαπη. Γι αυτο πρεπει να ηρεμησει, να προσαρμοστει στο καινουργιο του περιβαλλον και σταδιακα να χτισεται τη σχεση σας. Αλλιως φοβαμαι οτι θα εχει λαθος βαση η σχεση σας και θα αποκτησει "κακες" συμπεριφορες και συνηθειες. Γι αυτο σου λεω δως του χωρο κ χρονο κ μην ασχολεισαι συνεχεια μαζι του.
 
Βαιε διαβασα πως το κλουβι για κοκατιλ πρεπει να ειναι απο 45*45*45 και πανω γι αυτο το 75αρι μου φανηκε καλο.
 
Το δεύτερο καλό είναι, αυτό να πάρεις. Αφού σε λίγο καιρό θα το βγάζεις κιόλας, μια χαρά είναι.
 
καλησπεραμπορει ναμου πει καποιος τι ειναι ο προλοβος;
 
Το πρώτο μέρος του οισοφάγου των πουλιών όπου γίνεται και το πρώτο στάδιο της πέψης της τροφής. Γιατί ρωτάς; :)
 
Back
Top