Είμαι σε κατάσταση σοκ. Πήγα σε έναν κτηνίατρο που διαδίδει σε όλη την Κέρκυρα ότι είναι ειδικός στα πουλιά και λέει σε όλους ότι ξέρει από εξωτικά ζώα και τα δείχνει στη σελίδα του. Μάλιστα μια κτηνιατρική κλινική που είχα πάρει τηλ αυτόν μου είχε συστήσει. Μην τα πολυλογώ ο Σ.Δ. υποδύθηκε τον σχετικό στο τηλ αλλά όταν πήγα καμμιά σχέση.
Δεν ήθελε να ακουμπήσει το πουλί, φοβόταν. Φεν ήθελε να φοράει γάντια δεν ήθελε να απολυμανει τίποτα.
Δεν κατάλαβε ότι το ράμφος έχει πρόβλημα, δεν ήθελε να κάνει εξέταση και έλεγε "ε εντάξει είναι μια χαρά φαίνεται".
Μου είπε να το κρατάω εγώ και αυτός απλά να τραβήξει. Δεν ήξερε πώς και έσπασε ένα φτερό στη μέση. Του είπα να βρει καρφάκι αυτό ζητάει το Διαγνωστικό, δεν ήξερε τι σημαίνει αυτό και του εξήγησα. Αντί να ψάχνει αυτός, έψαχνα εγώ, αυτός μου έλεγε όταν θέλεις πες μου εσύ ποιο να τραβήξω. Και αυτός πηγαινοερχόταν σα νευροσπαστος. Τράβηξε ένα άλλο φτερό, πάλι χωρίς να κάνει απολύμανση. Έψαχνε για αιμορραγία πουθενά αιμορραγία. Τελικά είπε να πάρει σταγόνες από νύχι αλλά δεν είχε ούτε το κατάλληλο μέγεθος κλιπερ και του έδωσε η κομμώτρια σκύλων ένα τεράστιο. Το έκοψε τόσο μέσα που έτρεχε αίμα ποτάμι. Και αντί για πούδρα έβαλε ένα τζελ που δεν έκανε τίποτα απολύτως.
Έλεγε ότι δήθεν θα σταματήσει σε 5' η αιμορραγία.
Δεν είχε δειγματοληπτικο στυλεο, μόνο κάτι απλές μπατονετες, έκοψε τη μπατονετα με το αίμα για να τη χωρέσει σε ένα δοχείο που του έδωσε η κομμώτρια, αυτός δεν είχε ιδέα πού είναι τι. Όλα ΧΩΡΙΣ ΓΑΝΤΙΑ
Του ζήτησα κάτι αποστειρωμενο για να συσκευασω το φτερό, δεν είχε τίποτα και πήγε να αγοράσει ουροσυλλεκτη
Μέχρι να έρθει είχα κατατρομαξει γιατί είχαν περάσει 10' και το Βαμπίρ έχανε πάρα πολύ αίμα. Γυρίζει με τον ουροσυλλεκτη και του λέω Δείτε τώρα το πουλί αν είναι καλά, είναι πολύ μικρόσωμο για να χάνει τόσο αίμα κάντε κάτι. Δεν είχε ιδέα τι να κάνει και ήθελε να βάλει ένα προϊόν για σκύλους που περιέχει αντιβιοτικό.
Παίρνω τηλ τη Δουκάκη δεν το σηκώνει. Παίρνω τον Κατσαούνη μου λέει πρέπει να βάλει αιμοστατικη πούδρα ΟΧΙ το προϊόν που ήθελε να βάλει εκείνος. Ο άλλος να επιμένει γιατί νόμιζε ότι δεν έχει αιμοστατικη πούδρα ούτε κορν φλάουρ (ακόμα και γω έχω στο σπίτι μου αιμοστατικη πούδρα για ώρα ανάγκης!) να βάλει ντε και καλά αυτό που απαγορευοταν.
Άρχισε ο χαμός είχα απελπιστεί πλέον με τόση αιμορραγία που έβλεπα και αυτόν να μην κάνει τίποτα, να του λέω ότι το πουλί θα πεθάνει από αιμορραγία και αυτός να μου λέει ότι είμαι διαταραγμένη και ότι χρειάζομαι ψυχολόγο. Εν τω μεταξύ έτρεμε πολύ περίεργα. Τελικά ξαφνικά η κομμώτρια έφερε από κάποιο πίσω δωμάτιο αιμοστατικη πούδρα αφού είχαν περάσει πάνω από 20'. Την έβγαλε πάνω στο τραπέζι και μου είπε "Καντο εσύ γιατί εγώ δεν είμαι κτηνίατρος" (επειδή όταν αυτός πήγε να φέρει τον ουροσυλλεκτη δεν της επέτρεψα να κάνει αυτή κάτι και θύμωσε)
Ο άλλος τίποτα συνέχιζε να τρέμει και να λέει ότι όλα τα έκανε σωστά.
Και μετά από όλο αυτό το τρομερό σοκ η ACS μου λέει ότι θέλει 15 μέρες για Γερμανία
Το Βαμπίρ να συνεχίζει να αιμορραγει και όπως ξινοταν γέμισε αίμα το μάτι του και η γύρω περιοχή...
Ήρθαμε στο σπίτι προσπαθούσα να τον καθαρίσω ενώ ήταν τόσο προφανές ότι είχε ανάγκη να ηρεμήσει...
Δεν τον έχω ξαναδεί τόσο χάλια.
Ευτυχώς έφαγε λίγους μικρούς ηλιοσπορους και μήλο παρά το σοκ. Αργότερα και τα πελετς του. Είναι ήσυχος τώρα.
Και μετά από όλα αυτά δεν έστειλα το φάκελο, περιμένω το
@Φοίβος να μου πει πώς τα έστελνε. Σκέφτομαι ότι με συστημένο εξπρές θα φτάσει πολύ πιο γρήγορα.
Είμαι σε σοκ ακόμα. Σήμερα τον καμάρωνα που τα πηγαίνει τόσο καλά σε όλα και τον έβγαζα φωτογραφίες τον κούκλο μου. Και τώρα είναι τρομαγμένος, με αίμα στα φτερά και έχασα την εμπιστοσύνη του...