Τα γατάκια μας

takis1964

PB Known Member
Εγγραφή
15 Μαρ 2016
Μηνύματα
3.634
Πόλη
Αρτέμιδα
Προχθες πηγαινοντας στην παραλια κατω απο το σπιτι μας ακουσα νιαουρισματα μεσα σε ενα σπιτι! Μου εκανε εντυπωση γιατι καθε μερα περναω απο εκει και δεν ειχα ακουσει κατι! Ετυχε και ειχαν ερθει για μπανιο τα παιδια της οικογενειας και τα ρωτησα! Μου ειπαν οτι το πρωι βρηκαν τα 2 γατακια 1 μηνων περιπου και οτι αν τα θελαμε μας τα δινανε! Τους ρωτησα αν τους ειχαν δωσει γαλα κ μου ειπαν πιτα απο σουβλακι 🤪 Το σπιτι ηταν διπλα σε κεντρικο δρομο και αυτα μπενοβγαινανε απο τα καγκελα! Τελικα μετα απο οικογενειακη διαβουλευση βρεθηκαν στην ασφαλεια του σπιτιου μας! Τους δωσαμε γαλα και το τιμησανε δεοντως,ειδαν ομως πελετ που ειχαμε για τις γατες που επισκεπτονται τον κηπο και δοκιμασανε κ απο αυτα! 2 νυκτες περασανε χωρις προβλημα! Φοβαμαι ομως για τις γατες που ειπα παραπανω οι οποιες τις εχουνε δει και βλεπω οτι καθονται ανησυχες και τις παρακολουθουν ! Η μια αν και ειχε 4 μικρα στο διπλανο οικοπεδο αρχες καλοκαιριου και περιμενα καποια καλυτερη αντιμετωπιση ,οταν ειδε τα μικρα να τρωνε τα πελετ γρυλιζε ενοχλημενη και σε καποια στιγμη σηκωσε το ποδι της! Υπαρχει και ενας γατος που ειναι ο επιβητορας της περιοχης, αυτον δεν ξερω πως αντιδρα,τα εχει δει παντως! Τον φοβαμαι ομως για τα βραδυα😏 @eva vrs για πες την γνωμη σου!
[automerge]1599805183[/automerge]
20200911_091345_copy_1200x900.webp20200911_091413_copy_1024x1365.webp20200911_091410_copy_1024x1365.webp20200911_091421_copy_1200x1600.webp20200909_182324_copy_1200x900.webp
[automerge]1599805288[/automerge]
Είναι ένα αγόρι, ο Γιωργάκης και ένα κορίτσι, η Άννα Σοφία 😁
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δυστυχώς Τάκη μου δεν μπορώ να σε βοηθήσω...
Εδώ δεν έχω βρει λύση για τον δικό μας γάτο στην γειτονια...
Σου έχω πει τι τραβάνε οι δικές μας... όλη μέρα και όλη νύχτα τρώνε ξύλο...
Κι γω κάθομαι και τον κυνηγάω με την σκούπα...
Την Μαντώ πάλι πήγε προχθές να την πνίξει...
αλήθεια δεν ξέρω τι να κανω άλλο...
προσπάθησα να τον πιάσω και με κλουβί και με παγίδα που δανείστηκα από τον κτηνίατρο αλλά ακόμη δεν τα καταφερα...
5 μήνες μας παιδεύει...
Στην αυλή έχω δύο σπαράγγια μεγάλα και κρύβονται εκεί...
Ενώ όταν βρίσκονται εκτός αυλής γίνεται το έλα να δεις...
Συνήθως τα μικρά δεν τα πειράζουν αλλά τι να σου πω...
αναλογος τον χαρακτήρα του κάθε γάτου..
Αν υπήρχε και η μανα τους δεν θα είχες θέμα γιατί θα τα προστάτευε...
Δεν μπορείς να τα κλείσεις σε ένα μέρος της αυλής; με ένα πλέγμα ας πούμε;
Η να βάλεις στα κάγκελα πλέγμα για να μην μπαίνουν άλλες γάτες...
Εγώ αυτό έκανα αλλά επειδή έχουμε ένα άνοιγμα δίπλα στην συρταρωτη δυστυχώς μπαίνει από κει αυτός και δεν μπορώ να το κλείσω με τίποτα γιατί μετά δεν θα μπορέσει να ανοίγει εύκολα η πόρτα...
Να σου ζήσουν βρε...
Να πάρεις κονσέρβες και κροκέτες για μηνών που είναι..
Εγώ τέτοιες έπαιρνα...
 
Για το βράδυ σκεφτομουνα να τα βάζω στον φωταγωγο!
Ναι, νομίζω ότι μέχρι να μεγαλώσουν στους τρεις μήνες, ίσως θα είναι καλύτερα να είναι προφυλαγμένα στο φωταγωγό για τη νύχτα. Μετά πιστεύω ότι δεν θα έχουν πρόβλημα, πέραν του ότι ο Γιωργάκης θα φάει χοντρό μπούλιγκ έως ότου εκδιωχθεί από την περιοχή από το κυρίαρχο αρσενικό. Επίσης θα ήθελα να συμπληρώσω ότι ενώ είναι ακόμα μικρά, το κλασικό γάλα δεν κάνει καλό στον οργανισμό τους, εκτός κι αν πάρεις από το σούπερ μάρκετ γάλα ελεύθερο λακτόζης, και ακόμα ότι αν και τρώνε συχνά σε αυτές τις ηλικίες, καλύτερα να τα ταΐζετε υπό επιτήρηση και έπειτα να μαζεύετε τα υπολείμματα, ώστε να μην μαζεύονται οι μεγάλες γάτες και διεκδικούν την τροφή τους.
 
Τάκη, μπράβο για την κίνησή σου!👍 Έτσι ξεκίνησα κι εγώ κάποτε κι έφτασα τις 27. 😁 Η πρώτη σου κίνηση θα πρέπει να είναι να δουν κτηνίατρο για αποπαρασίτωση εξωτερική κι εσωτερική καθώς το 99,9% των αδέσποτων γατακίων είναι γεμάτα ψύλλους στο τρίχωμα και σκουλήκια στην κοιλιά. Αυτά είναι τα βασικά και πανεύκολα αντιμετώπισιμα. Αν δεις σκουλήκια στα κακά τους ή ψύλλους μέσα στο τρίχωμα, να έχεις ψυχραιμία, δεν είναι τόσο τραγικό αλλά καλύτερα να τα αντιμετωπίσεις άμεσα έστω και προληπτικά. Η επόμενη ή και παράλληλη κίνηση είναι τα εμβόλια. Τα γατάκια που δεν εμβολιάζονται απο νωρίς, με τις πρώτες βροχές συνήθως ή και νωρίτερα κολλάνε ρινοτραχεΐτιδα, μια ιογενή ασθένεια της γάτας που μπορεί να αποβεί μοιραία. Με τον κύκλο εμβολίων, συνήθως 2-3 ανάλογα με την ηλικία ο κίνδυνος αυτός δεν υπάρχει. Τέλος, για να τα κρατήσεις χωρίς σκοτούρες, γεννητούρια κι ανπιθύμητους επισκέπτες θα ήταν καλό να στειρωθούν όταν φτάσουν 5-6 μηνών. Έτσι ούτε το θηλυκό σου θα μπει σε αυτή τη διαδικασία ούτε ο αρσενικός θα μαλώσει, θα περιπλανηθεί και πιθανότατα θα τραυματιστεί κιόλας. Για την μπόχα δε που έχει το μαρκάρισμα των αρσενικών δεν χρειάζεται να σου περιγράψω.

Καλορίζικα! 🙂
 
Ανέστη ταχω έξω στον κήπο, όσα είχα στο παρελθόν η εξαφανίστηκαν η είδα κάποια από αυτά πατημένα από αυτοκίνητα! Αυτά που δεν έχουν μητέρα δεν διδάσκονται την επιβίωση και εκεί αρχίζουν τα δυσκολα! Δεν είναι γατες που θα τις έχω μέσα στο σπίτι δηλαδή! Την ασθένεια που είπες την έχουν όλες δηλαδή οι γάτες;
 
Την ασθένεια που είπες την έχουν όλες δηλαδή οι γάτες;
Όχι δεν την έχουν όλες οι γάτες, αλλά στη δεδομένη χρονική περίοδο που διανύουμε είναι πολύ συχνή (όπως και την Άνοιξη) και ιδιαίτερα σε μικρά γατάκια και σε ταλαιπωρημένα ενήλικα άτομα. Περνά με αντιβίωση, αλλά πάντα υπάρχει η πιθανότητα υποτροπής. Δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να τα εμβολιάσεις, έστω εξηγώντας στον κτηνίατρο ότι πρόκειται για αδέσποτα ορφανά γατάκια τα οποία λυπήθηκες. Επίσης η αποπαρασίτωση είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξή τους.
 
Ανέστη ταχω έξω στον κήπο,
Δεν έχει σημασία. Κι εγώ έξω τα είχα και πολλά εξαφανίζονταν. Τα βασικά όμως που σου προανέφερα, τους τα παρείχα για να έχουν τα εφόδια να παλέψουν να τα καταφέρουν. Όλα τα γατάκια που μάζεψα και τα κατάφεραν να ενηλικιωθούν ήταν ορφανά. Οι στειρωμένες ενήλικες γάτες που έχουν φαγητό στο σπίτι τους δεν απομακρύνονται συνήθως καθόλου.
 
Οκ το βρηκα!

Μέσα από το διαδραστικό «Πρόγραμμα Φιλίας» της Animal Action σας δίνεται η δυνατότητα να στειρώσετε αδέσποτες γάτες σε χαμηλή προνομιακή τιμή, συμβάλλοντας έτσι στην επίλυση του προβλήματος του υπερπληθυσμού των αδέσποτων ζώων.

Για να ενταχθείτε στο πρόγραμμα ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:
1. Καταβάλετε το ποσό της στείρωσης (30€ ανά γάτα) στο λογαριασμό μας, συμπεριλαμβάνοντας το όνομα σας και αιτιολογία “Πρόγραμμα Φιλίας”
2. Στείλτε μας με email ([email protected]) την απόδειξη κατάθεσης ή ενημερώστε μας τηλεφωνικά (210-3840010) για την κατάθεσή σας
3. Στο ίδιο email ενημερώστε μας για τον κτηνίατρο της επιλογής σας

Μόλις λάβουμε την κατάθεση σας ενημερώνονουμε τον κτηνίατρο και κατόπιν εσάς ώστε να κανονίσετε το ραντεβού που σας εξυπηρετεί.

Συνεργαζόμενοι Κτηνίατροι:

ΠεριοχήΤηλέφωνο
Πόπη ΜαρούληΚολωνάκι210.7213109
Γ.Κατσιάμπουλας – Π. ΜαρούληΜαρούσι210. 8051542
Ειρήνη ΡέσουΝ. Σμύρνη210.9352444
Ναταλία Χριστίνα ΚοντογεώργουΧαλάνδρι213.0052902
Αργυρή ΚοτζαμπασάκηΚερατέα2292.060184


Τραπεζικά Στοιχεία Animal Action Hellas
Tράπεζας Eurobank EFG
Όνομα λογαριασμού: Δράση για τα Ζώα στην Ελλάδα
Κατάστημα Τραπέζης: 0221 Παλαιό Φάληρο
Αριθμός Λογαριασμού: 0026-0221-31-0101492538
ΙΒΑΝ: GR3302602210000310101492538

Σημείωση: Αν κάνετε κατάθεση μέσω ebanking από άλλη τράπεζα υπάρχει παρακράτηση 3 ευρώ. Σε αυτήν την περίπτωση καταθέτετε 3 ευρώ παραπάνω, ή κάνετε την κατάθεση σε υποκατάστημα Εurobank χωρίς επιπλέον χρέωση.
 
@takis1964 , συζήτησε αν γίνεται και με τον Δήμο στον οποίο ανήκετε και ίσως με κάποια φιλοζωική της περιοχής αν υπάρχει για να δεις πότε θα τρέξουν πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων ζώων.
 
Αλλιώς πολύ καλός κτηνίατρος και πολύ ευαίσθητος σε θέματα αδέσποτων είναι ο Κρομμυδας Απόστολος στα Πατήσια.
Η στείρωση είναι πραγματικά το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στα γατάκια, αλλά και σε οσα αδέσποτα της γειτονιάς σας μπορείτε, κάνει τεράστια διαφορά στην ποιότητα ζωής τους και αυξάνει τις πιθανοτητες κάποιο αλλο γατάκι να βρει σπίτι.
Οι ασθένειες είναι υπαρκτός κίνδυνος, ιδιαίτερα για γατιά εξωτερικού χώρου. Εμας εναν χειμώνα η αποικία που φροντιζαμε στη γειτονιά ειχε αποδεκατιστει κανονικά... Τα γατια που τα ειχαμε εμβολιασει εστω και μόνο τον πρώτο χρόνο (δεν ειχαν γίνει δηλαδη οι ετήσιες επαναλήψεις) επιβίωσαν ολα! Ενώ απο τα άλλα παρα το τρέξιμο και τις αντιβιωσεις πεθαναν παρα πολλά. Φυσικά πεθαίνουν και για αλλους λόγους.

Γενικά ναι οι αστειρωτοι αρσενικοί σκοτώνουν μικρά γατάκια (ακομα και αν εχουν μάνα). Μετά τους 2-3 μήνες συνήθως δεν τα πειράζουν. Πάντως αν και στην αρχη παντα υπάρχει καχυποψία συνήθως τα ανήλικα γινονται εύκολα δεκτά σε αποικίες που ταΐζονται.

Να ξέρετε ότι νομικά ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να στειρώνει τα αδέσποτα και μπορει με πίεση να σας δώσει καποιον τροπο να τα στειρωσετε δωρεάν αν αναλάβετε την παγίδευση και την μεταφορά. Δείτε και για οργανώσεις στην περιοχή με εθελοντες κτηνιάτρους (εμείς στειρωσαμε 10 γατιά δωρεάν σε 1 χρόνο έτσι! +5-6 άλλα με δικα μας έξοδα... παρόλο που ηταν ολα στειρωμένα τον προηγουμενο χρόνο...εξωφρενικά πολλές εγκαταλείψεις...).
 
Αν δεν καταφέρεις να τα στειρώσεις δωρεάν, με τα 30 ευρώ τη βρίσκω απίθανη την τιμή και θα τα έκανα. Τόσο έκανα κι εγώ καναδυό που δεν μπορούσα να περιμένω το επόμενο πρόγραμμα δωρεάν στείρωσης διότι ήταν θηλυκά που είχαν ήδη ζευγαρώσει.
 
Μια χαρά είναι, όλη μέρα γυρνανε στο οικόπεδο!
Το αρσενικό είναι μεγαλύτερο, τρώει πρώτο και μετα πηγαίνει στο περίσσευμα της μικρής που είναι λιτοδιαιτη! Μαζί στα παιχνίδια αλλά στο φαΐ, εκεί δεν έχει φιλίες😂
 
Back
Top