Γενικά Τα μωρά της Myra!

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Myra
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Λοιπον, πονηρη η μανα τους; Πονηρη και εγω.. Μετα το καθαρισμα, ΟΠΟΤΕ βλεπω να τα ταιζουν αρχιζω και εγω και σφυραω σαν την ηλιθια, αλλα δυνατα και συνεχεια.. Τις πρωτες φορες δεν επαιζε προβλημα.. Αλλα μετα απο 5-6 φορες η μανα τους αμα σφυριζα τα κουκουλωνε και δεν ταιζε..Λεω ετσι εισαι; Την αφηνα λοιπον να αρχισει το ταισμα και αρχιζα μετα το σφυριγμα!

Πιανει μεχρι στιγμης, ριχνω κανα σφυριγμα στο ασχετο, τσουπ εξι κεφαλια ορθια! Τα ματακια τους ειναι μια μικρη σχισμη, και ειναι μαλλον νωρις να προσπαθησω να δωσω λιγο φαγακι, σωστα;

Αλλα ειναι μια και μια οι μπουκιτσες!
 
😀 μπράβο Μύρα έξυπνο κολπάκι! Εγώ μετά από 7 ημερών δοκιμάζω να ταισω... Νωρίτερα φοβάμαι...
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Να σου πω σκεφτομαι να δοκιμασω πολυ πολυ λιγο αυριο. Να δω και πως θα παει..
 
Εχω μια μικρη κανονικη συριγγα και την αυγοτροφη που αγορασα.. Αλλα παντα εχω και βρασμενα αυγα!
 
Μιράντα αν δεν πάει καλά τι θα κάνεις; Αν εγκαταλείψουν την φωλιά τι θα κάνεις; Η κανάρα τα κουκουλώνει επειδή φοβάται.
Την τροφή που χρειάζονται σε αυτήν την ηλικία δεν μπορείς να τους την δώσεις.
Άστα στην ησυχία τους, μην τα φορτώνεις με στρες. Αν δεις ότι κάποιο είναι αδύναμο θα επέμβεις. Μέχρι τότε μην τα ενοχλείς και μην τα καθαρίζεις.
Η αποστολή σου είναι να δίνεις στους γονείς καλή τροφή και φρέσκο νερό κάθε μέρα. Αυτά ξέρουν τα υπόλοιπα.
 
Δεν μπορεί να ησυχάσει.. Την τρώει...Άκου το Γιάννη πουλάκι μου.. Και χαλάρωσε!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Και πως θα δω αν καποιο ειναι αδυναμο; Αυτα τους τα παρεχω ετσι κ αλλιως, και δεν ημουν καν κοντα τους οταν η καναρα τα σκεπασε. Οποτε πλησιαζω ειτε ιεναι στη φωλια ειτε οχι δεν ενοχλειται ισα ισα που ειναι πολυ πιο ησυχη γενικα απο τον πατερα..

Ναι δυστυχως δεν εχω "αναδοχους" αν κατι παει στραβα.. Φυσικα και με τρωει, ολοι δεν το κανετε; Θελω και γω ζηλευω!
 
Πέστα ρε Νίκο. Ρε μανία με αυτές τις σύριγγες... 😕
έχουν οι σύριγγες χλωρίδα; έχουν οι σύριγγες σωστή υγρασία ανά ηλικία, έχουν οι σύριγγες αντισώματα; έχουν οι σύριγγες σωστή θερμοκρασία; Όχι.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Έτσι όπως το πάμε, θα αντικαταστήσουμε τα πουλιά με τις δικές μας επεμβάσεις... Και μετά... Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;
 
Και πως θα δω αν καποιο ειναι αδυναμο;

Θα το δεις στον ημερήσιο έλεγχο που θα κάνεις. Μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας, κάθε μέρα.
Πχ μετά την αλλαγή νερού/αυγού αφού βγει η κανάρα έξω. Τα πουλιά αγαπούν την ρουτίνα.
 
Καλα ντε μη με μαλωνετε... Απο τον ενθουσιασμο μου θελω και γω να τα κανω. Γιατι ειναι ωραιο να μη σε φοβουνται τα πουλακια σου..

*Μ αρεσει που η κυρια... Οταν την ταιζει ο κυριος κανει σαν την πιτσιρικα και κουναει και φτερακια και κανει τσιτσιτσι!
 
Μύρα ποιος σου είπε ότι όλοι το κάνουμε; Εγώ σφυράω λίγο όταν είναι 10 ημερών και έχουν ανοίξει ματάκια και μπορούν να κρατήσουν φαγητό στον λαιμό χωρίς να πνιγούν. Μόνο ένα τόσα χρόνια δέχτηκε να το ταίσω και άνοιξε στοματάκι. Όλα τα άλλα είναι αγρίμια. Αν βλέπεις τους λαιμούς τους κίτρινους και φουσκωμένους τότε είναι ταισμένα. Αφού ταίζουν και οι 2 γονείς δεν νομίζω να μείνει πίσω κάποιο.
 
Μια ερωτηση παιδια... Η καναρα σημερα βλεπω δεν πηγε να κοιμηθει στη φωλια. Τα 4 ειναι 7 ημερων, τα αλλα δυο λιγο μικροτερα. Πιστευω οτι τα "εγκατελειψε" γιατι πραγματικα τις 2 τελευταιες μερες δεν μπορουσε ουτε να σταθει στη φωλια, ειναι αδυνατον να χωρεσει. Πιστευετε και εσεις το ιδιο ή πρεπει να ανησυχησω;
 
Μια ερωτηση παιδια... Η καναρα σημερα βλεπω δεν πηγε να κοιμηθει στη φωλια. Τα 4 ειναι 7 ημερων, τα αλλα δυο λιγο μικροτερα. Πιστευω οτι τα "εγκατελειψε" γιατι πραγματικα τις 2 τελευταιες μερες δεν μπορουσε ουτε να σταθει στη φωλια, ειναι αδυνατον να χωρεσει. Πιστευετε και εσεις το ιδιο ή πρεπει να ανησυχησω;
Δε μου μοιάζει και καλό...
 
Back
Top