Καλοκλάρωτα λοιπόν... Βγήκαν πανέτοιμα για δράσεις...Ειμαστε 19 ημερων (οι πρωτοι)!
Σημερα ξυπνησα και βρηκα 3 εξω απο τη φωλια, μη φανταστειτε εκδρομη, το ενα στην αυγοθηκη διπλα στη φωλια, το ενα στο κλαρι μπροστα στη φωλια, το τριτο στην εισοδο της φωλιας και το τεταρτο μεσα... Απο χτες προχτες τα παρατηρω και θα ηθελα να αναφερω συμπεριφορες.
Πρωτον η μανα εχει ξαναφτιαξει φωλια (οχι και τοσο ομορφη βεβαια).. Της ειχα 3 ειδη νηματος, το γνωστο ασπρο, ενα χοντρο σαν ψιλα σκοινακια και ενα πολυ ψιλο που μοιαζει με πετονια... Εχτες και μετα που ειπα οτι το φοβαμαι το ασπρο, ακουσα φτερουγισματα και ειχε πιαστει παιδια ο αρσενικος, το δαχτυλιδι του με τα ασπρα σχοινια.. Απο χτες λοιπον το εβγαλα. Η θηλυκια παει και στα αλλα νηματα αλλα δεν ξερω αν τα θελει τοσο..
Ο αρσενικος ταιζει μια χαρα τα μικρα (και η μαμα δεν μπορω να πω..) αλλα δυο φορες τον ειδα να παιρνει τα νηματα απο τη νεα φωλια, σαν παιχνιδι υποθετω αλλιως της χαλουσε τη φωλια..
Εδω και 2 μερες δεν κανουμε αλλη δουλεια, πρωι μεσημερι βραδυ, 4-5 φορες ημουν μαρτυρας βατεματος. Μπροστα στα μωρα, αισχος!(πλακα κανω!)
Θα μάθουν πολύ γρήγορα πως αυτό δεν είναι καλή αυτή η ιδέα, αν και από ότι διάβασα βρίσκονται στην άλλη μεριά από το χώρισμα.Τα μωρα μια δυο φορες τα ειδα να θρονιαζονται στην καινουργια φωλια.. Θα αποτελεσει προβλημα συντομα, σωστα;
Κι αυτό το πρόβλημα βρήκε λύση με το χώρισμα... απλά για ενημέρωση και των υπολοίπων... η κανάρα είναι σε θέση να τα μαδήσει (κάποιες) για να φτιάξει με τα πούπουλα φωλιά... Χρειάζεται προσοχή σε τέτοιες περιπτώσεις και επαγρύπνηση.Αυτο που με ανησυχησε λιγο σημερα, ειναι οτι ειδα τη θηλυκια 2 φορες να τσιμπαει την ουρα του ενος μικρου (που ηταν εξω απο τη φωλια).. Υπαρχει περιπτωση να το κανει επειδη εβγαλα το συγκεκριμενο επικινδυνο νημα;
Αναμενόμενη αντίδραση... κυνηγούν - εκλιπαρούν για φαγητό...Επισης τα μωρα τσιμπανε καμια φορα την ουρα των γονιων και προσπαθουν να ανεβουν στις πλατες τους (κυριως του μπαμπα), μπορει αυτο να σημαινει κατι;
Είναι πλαστικά και δεν κάνουν... ρώτα σε καφεκοπτείο για λινάτσα... έχουν.Δεν επρεπε να ευχομαστε να κλαρωνουν αλλα να πατωνουν... Την περισσοτερη ωρα ειναι κατω!! Της εβαλα τα προαναφερθεντα, και ειναι ολα μια χαρα τωρα... Αν ειχα τεταρτη εναλλακτικη λογω του οτι δεν εχω τσουβαλι παρα κατι ασπρα που παιρνουμε οταν αγοραζουμε τονους χωμα (εμεις τα λεμε μπουρδες!) τα οποια ειναι πλαστικα και δεν θα τα εδινα, εχω μικρες "τριχες" απο το φοινικα μου, αλλα δεν νομιζω να χρειαστει!
Τον απεκλεισα μονη μου το φοινικα, διοτι μεχρι και τον οκτωβριο τον υποβαλλαμε σε συνεχεις ψεκασμους λογω σκαθαριου. Οποτε δεν ξερω κατα ποσο αυτα τα φαρμακα βγαινουν.Έχει φοίνικα...Αν πάρει ίνες από τον κορμό, τις βράσει και τις στεγνώσει, μια χαρά είναι.
Και χρειάζεσαι μέρες ίσως και βδομάδες που δεν τις έχεις...Τον απεκλεισα μονη μου το φοινικα, διοτι μεχρι και τον οκτωβριο τον υποβαλλαμε σε συνεχεις ψεκασμους λογω σκαθαριου. Οποτε δεν ξερω κατα ποσο αυτα τα φαρμακα βγαινουν.

Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας