Γενικά Τα μωρά της Myra!

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Myra
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εγώ θα δοκίμαζα να της δώσω λίγο βαμβάκι για το τελείωμα της φωλιάς, μπας και ηρεμήσει. Σε παρόμοια περίπτωση πέρσι, παρόλο που είχα δώσει αρκετό νήμα για τη δεύτερη φωλιά, το πουλάκι ηρέμησε αφού της έδωσα λίγο βαμβάκι για το τελείωμα. Δεν πρόλαβα να το βάλω στη θήκη, ήρθε και μου το πήρε απ'το χέρι.

Μια χαρά Μιράντα είναι αυτά που έχεις... Δεν είναι το επικινδυνο άσπρο που είχα εγώ.

Της εβγαλα τελειως το ασπρο και της εβαλα εκεινο το μεγαλο σακουλικαι τα αλλα δυο.. Νομιζω βρηκα τι εφταιγε χωρις να ειμαι και τελειως σιγουρη..

Εφοσον τη φωλια την ειχε δεχτει και δυο νυχτες εχει κοιμηθει μεσα, και εφοσον χρησιμοποιουσε χωρις προβλημα τα προηγουμενα νηματα πιστευω εφταιγε οτι ειχα κουνησει το κλουβι για να μπορω να βλεπω.. Απο οταν το πηγα πισω στη σωστη του θεση πηγε και εκατσε μεσα. Ουτε προσπαθει να παει στην αλλη πλευρα ουτε τιποτα...

Μια χαρά Μιράντα είναι αυτά που έχεις... Δεν είναι το επικινδυνο άσπρο που είχα εγώ.
Οχι, το γνωστο επικινδυνο ασπρο το εχω επισης, απλα εβγαλα φωτο τις εναλλακτικες μου!
Και για του λογου του αληθες το ασπρο που εβγαλα:
DSC02547.webp

Καθως και η καναρα μου μολις εβαλα τη φωλια στη θεση της:
DSC02546.webp

Συνημμένα

• DSC02547.webp
    DSC02547.webp
    18 KB · Προβολές: 73
Καλό είναι να μη μετακινείται το κλουβί με τη φωλιά. Δεν είναι "απαράβατος'' κανόνας, κλλά συνήθης τακτική προς αποφυγή τέτοιου είδους ενοχλήσεων της θηλυκιάς. Και λέω δεν είναι απαράβατος γιατί το'χω κάνει πολλάκις (διαδρομή μπαλκόνι-αποθήκη), χωρίς συνέπειες.

• Like
Αντιδράσεις: Myra
Ναι δεν ειχε προβλημα ουτε να ταιζει ουτε οταν κλωσσουσε ουτε ποτε... Απλα μαλλον ηταν ενδειξη "τσαντιλας" τωρα, ποιος ξερει..

Ειμαστε 19 ημερων (οι πρωτοι)!
Σημερα ξυπνησα και βρηκα 3 εξω απο τη φωλια, μη φανταστειτε εκδρομη, το ενα στην αυγοθηκη διπλα στη φωλια, το ενα στο κλαρι μπροστα στη φωλια, το τριτο στην εισοδο της φωλιας και το τεταρτο μεσα... Απο χτες προχτες τα παρατηρω και θα ηθελα να αναφερω συμπεριφορες.

Πρωτον η μανα εχει ξαναφτιαξει φωλια (οχι και τοσο ομορφη βεβαια).. Της ειχα 3 ειδη νηματος, το γνωστο ασπρο, ενα χοντρο σαν ψιλα σκοινακια και ενα πολυ ψιλο που μοιαζει με πετονια... Εχτες και μετα που ειπα οτι το φοβαμαι το ασπρο, ακουσα φτερουγισματα και ειχε πιαστει παιδια ο αρσενικος, το δαχτυλιδι του με τα ασπρα σχοινια.. Απο χτες λοιπον το εβγαλα. Η θηλυκια παει και στα αλλα νηματα αλλα δεν ξερω αν τα θελει τοσο..

Ο αρσενικος ταιζει μια χαρα τα μικρα (και η μαμα δεν μπορω να πω..) αλλα δυο φορες τον ειδα να παιρνει τα νηματα απο τη νεα φωλια, σαν παιχνιδι υποθετω αλλιως της χαλουσε τη φωλια..

Εδω και 2 μερες δεν κανουμε αλλη δουλεια, πρωι μεσημερι βραδυ, 4-5 φορες ημουν μαρτυρας βατεματος. Μπροστα στα μωρα, αισχος!(πλακα κανω!)
Καλοκλάρωτα λοιπόν... Βγήκαν πανέτοιμα για δράσεις...
Το λευκό νήμα τους είναι εύκολο στο χτίσιμο της φωλιά... Η λινάτσα που σου γράφει κι ο Νίκος είναι νομίζω η καλύτερη λύση και φυσικά ανέξοδη. Το τι κάνει ο αρσενικός με τη φωλιά εξαρτάται από το τι του επιτρέπει η κανάρα. Γρήγορα θα περιοριστούν οι δράσεις του και θα μπει στη θέση του... όπως και τα μικρά αν είναι στον ίδιο χώρο... Πολύ γρήγορα μάλιστα.
Τα μωρα μια δυο φορες τα ειδα να θρονιαζονται στην καινουργια φωλια.. Θα αποτελεσει προβλημα συντομα, σωστα;
Θα μάθουν πολύ γρήγορα πως αυτό δεν είναι καλή αυτή η ιδέα, αν και από ότι διάβασα βρίσκονται στην άλλη μεριά από το χώρισμα.
Αυτο που με ανησυχησε λιγο σημερα, ειναι οτι ειδα τη θηλυκια 2 φορες να τσιμπαει την ουρα του ενος μικρου (που ηταν εξω απο τη φωλια).. Υπαρχει περιπτωση να το κανει επειδη εβγαλα το συγκεκριμενο επικινδυνο νημα;
Κι αυτό το πρόβλημα βρήκε λύση με το χώρισμα... απλά για ενημέρωση και των υπολοίπων... η κανάρα είναι σε θέση να τα μαδήσει (κάποιες) για να φτιάξει με τα πούπουλα φωλιά... Χρειάζεται προσοχή σε τέτοιες περιπτώσεις και επαγρύπνηση.

Επισης τα μωρα τσιμπανε καμια φορα την ουρα των γονιων και προσπαθουν να ανεβουν στις πλατες τους (κυριως του μπαμπα), μπορει αυτο να σημαινει κατι;
Αναμενόμενη αντίδραση... κυνηγούν - εκλιπαρούν για φαγητό...
Αυτή η βδομάδα θα είναι κάπως δύσκολη γι' αυτά.
Θα ελαττωθεί το σερβίρισμα και θα οδηγηθούν στο self service.

Δεν επρεπε να ευχομαστε να κλαρωνουν αλλα να πατωνουν... Την περισσοτερη ωρα ειναι κατω! 😀! Της εβαλα τα προαναφερθεντα, και ειναι ολα μια χαρα τωρα... Αν ειχα τεταρτη εναλλακτικη λογω του οτι δεν εχω τσουβαλι παρα κατι ασπρα που παιρνουμε οταν αγοραζουμε τονους χωμα (εμεις τα λεμε μπουρδες!) τα οποια ειναι πλαστικα και δεν θα τα εδινα, εχω μικρες "τριχες" απο το φοινικα μου, αλλα δεν νομιζω να χρειαστει!

Δεν επρεπε να ευχομαστε να κλαρωνουν αλλα να πατωνουν... Την περισσοτερη ωρα ειναι κατω! 😀! Της εβαλα τα προαναφερθεντα, και ειναι ολα μια χαρα τωρα... Αν ειχα τεταρτη εναλλακτικη λογω του οτι δεν εχω τσουβαλι παρα κατι ασπρα που παιρνουμε οταν αγοραζουμε τονους χωμα (εμεις τα λεμε μπουρδες!) τα οποια ειναι πλαστικα και δεν θα τα εδινα, εχω μικρες "τριχες" απο το φοινικα μου, αλλα δεν νομιζω να χρειαστει!
Είναι πλαστικά και δεν κάνουν... ρώτα σε καφεκοπτείο για λινάτσα... έχουν.

Έχει φοίνικα...Αν πάρει ίνες από τον κορμό, τις βράσει και τις στεγνώσει, μια χαρά είναι.

Έχει φοίνικα...Αν πάρει ίνες από τον κορμό, τις βράσει και τις στεγνώσει, μια χαρά είναι.
Τον απεκλεισα μονη μου το φοινικα, διοτι μεχρι και τον οκτωβριο τον υποβαλλαμε σε συνεχεις ψεκασμους λογω σκαθαριου. Οποτε δεν ξερω κατα ποσο αυτα τα φαρμακα βγαινουν.

Τον απεκλεισα μονη μου το φοινικα, διοτι μεχρι και τον οκτωβριο τον υποβαλλαμε σε συνεχεις ψεκασμους λογω σκαθαριου. Οποτε δεν ξερω κατα ποσο αυτα τα φαρμακα βγαινουν.
Και χρειάζεσαι μέρες ίσως και βδομάδες που δεν τις έχεις...

καλα ειναι 4 μηνες με συνεχεις βροχες χωρις ψεκασμα αλλα οπως και να χει εχω 3 νηματα, και αυτη σχεδον ετοιμη φωλια δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα υλικων πλεον.. και κριμα γιατι για μελλοντικη χρηση ο φοινικας θα ηταν πρακτικος αλλα δεν το ρισκαρω, ειναι τοσο ισχυρα φαρμακα που απομακρυνουμε τα σκυλια απο τον κηπο για 1-2 μερες να φανταστειτε.

Και πάλι καλά που τον σώσατε, έχουν αποδεκατιστεί οι φοίνικες δυστυχώς ☹

Ειχαμε δυο, ενα αρσενικο και ενα θηλυκο.. Ο ενας δεν τα καταφερε, ο αλλος εχει προσβληθει αλλα το προσπαθουμε. Για χειρουργεια και τετοια δεν το συζηταμε, θελει τουλαχιστον 700-1000 ευρω οποτε ψεκαζουμε και κρατιεται ακομα.

Παντως οι 'τριχες' του θα ηταν ιδανικες. Παραθετω φωτο οπως τους πηρα αυτη τη στιγμη απο το δεντρο (βρωμικα φυσικα):
DSC02549.webp

Εχτες κοιμηθηκαμε και οι τεσσερις εξω απο τη φωλια! Δυστυχως δεν μπορω να καταλαβω ακομα αν προσπαθουν να φανε, γιατι τα χω πισω πο την τραπεζαρια και μετα το χτεσινο δεν τα κουναω.. αλλα ειμαι σιγουρη οτι τα ταιζει ο μπαμπας γιατι οι φωνες ακουγονται σ ολο το σπιτι!

Θελω τη βοηθεια σας.. Σημερα η θηλυκια εκανε το πρωτο της αυγο παλι..Φοβισμενη μεν, ειπα να δοκιμασω να το αντικαταστησω, γιατι αν ειναι τοσο χρησιμο και εγω μονιμα φοβαμαι δεν θα κανουμε ποτε δουλεια.. Λαβιδα δεν εχω. Ομως εχω γαντια, εκανα σαν "φωλια" τα δαχτυλα και το κυλησα αργα μεσα.. Το εβαλα σε ενα μικρο ταπερ με λιγη τροφη. Οριστε τα ντοκουμεντα.
DSC02551.webp
DSC02552.webp

Της εβαλα ενα πλαστικο στη φωλια.

Εκανα καλα; Το εχω τοποθετησει σωστα; Φοβαμαι μηπως εκανα πατατα!
Το ταπερ θα παραμεινει κοντα στη φωλια η οποια δεν βρισκεται κοντα σε σωμα καλοριφερ. Αν η θερμοκρασια δωματιου ανεβει πανω απο 22-23 βαθμους θα εχω προβλημα; Οχι οτι τωρα με τη ζεστη αναβω τοσο το καλοριφερ αλλα για να μαι σιγουρη..

Τα εχω διαβασει, γι' αυτο ηταν "ευστοχες" οι ερωτησεις περι του αν τα εχω βαλει εντελως σωστα, και για τη θερμοκρασια! Εχω μια προσεγγιση αλλα δεν μπορω να μαι 100% σιγουρη για το ποσο εχει εκεινη η γωνιτσα του σπιτιου ☹

Σε ευχαριστω παντως Μαρια!

Back