Γενικά Τα μωρά της Myra!

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Myra
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Τα μωρα μου αρχισαν να ψιλοτρωνε (αυγο-αυγοτροφη) επιτελους. Ακομα και ο στραβουλης μου! Το ραμφος του αρχισε να μεγαλωνει αρκετα αλλα η αποκλιση με το κατω μου φαινεται καλυτερη. Οποτε μπορει με λιμαρισμα μολις μεγαλωσει λιγο να βελτιωθει!

Η μαμα εκανε και το τριτο της αυγουλακι σημερα.. Αυριο θα της τα βαλω ολα πισω!


Εχτες ειχαμε "κατασκευες επιδιορθωσεις η Μιραντα"! Εφτιαξα το ενα κλουβι, του προσαρτησα στον πατο συρμα που ειχαμε απο μια παλια σομπα (γιατι δεν ειχε συρμα και περαν του κινδυνου να ξεφυγει το καναρινι στο καθαρισμα, πατουσε κατω και δεν το ηθελα) και τωρα ειμαστε μια χαρα!

,Επισης ειχα να παλιο κλουβι ζευγαρωστρα, το οποιο στοιχειωνε τη βεραντα της μανας μου με πολλα εξαρτηματα (πρεπει να ειχε 5 μπανιερες,11 ταιστρες, ποτιστρες κουνιες αυγοθηκες κτλ) και το οποιο ελεγε η μανα μου οτι εχει σπασει.. Το βουτηξα, του εδεσα το συρμα στον πατο ωστε να ειναι μονιμο, εχει οντως ενα λυγισμα στο πλαι αλλα το εδεσα με συρμα οποτε δεν φευγει πουλι απο μεσα.. Και με λιγα λογια το εκανα καινουργιο! Το θεμα μου ομως ειναι οτι το εβαψα με μπογια σε σπρει γιατι ηταν παλιο και ειχε αρχισει να φαινεται η σκουρια.. Λογω οικονομικων προβληματων δεν μπορω να αγορασω καινουργια ζευγαρωστρα για να βαλω τα κλαρωμενα μου μωρα σε 10 μερες, οποτε ειπα να το φτιαξω.. Πειραζει αυτη η μπογια; Το εκανα σχεδον σαν καινουργιο (περιμενω να δω τι θα πει η μανα μου!) αλλα θελω να ειναι και ασφαλες.. Ξερω οτι δεν ειναι και η καλυτερη επιλογη αλλα πραγματικα δεν μπορω τωρα να παρω καινουργιο και ηδη εχω 4 μικρα και η μανα τους μαλλον θα κανει κ αλλα αν ολα πανε καλα.. Ιδου η φωτο:
View attachment 32091

ΥΓ: πρoτου μου πει η Αλικη για τις πατηθρες (!) εχω 20 τετοιες, οποτε μεχρι να καταφερω να παω να παρω στρογγυλες θα βολευτω με αυτες!
... Μπράβο μαστορέματα! Είσαι μακρυά, να σε έβαζα στην διαδικασία να φτιάχνεις κανα κλουβάκι! 🙂
να σου ζήσουν και τα μικρά σου...
 
Εξω δυστυχως οπως προανεφερα δεν γινεται... Ενα σουπιοκοκκαλο ξεχασα και κατεληξε στο στομαχι του Μεσι..

Ειδες, σε εμαθα!

Γιωργο σε ευχαριστω!

Δημητρη, η αληθεια ειναι οτι πιανουν τα χερια μου, οχι να οτο παινευτω αλλα μ αρεσει και ασχολουμαι.. Ασε που οταν στο τελος φτιαξεις κατι το καμαρωνεις περισσοτερο! Μακαρι να ειχα τη δυνατοτητα και για καμια κλουβα.. Αλλα προς το παρον δεν μπορω να παρω ουτε ζευγαρωστρα, στο μελλον ομως θα το προσπαθησω!
 
Γιωργο σε ευχαριστω!

Δημητρη, η αληθεια ειναι οτι πιανουν τα χερια μου, οχι να οτο παινευτω αλλα μ αρεσει και ασχολουμαι.. Ασε που οταν στο τελος φτιαξεις κατι το καμαρωνεις περισσοτερο! Μακαρι να ειχα τη δυνατοτητα και για καμια κλουβα.. Αλλα προς το παρον δεν μπορω να παρω ουτε ζευγαρωστρα, στο μελλον ομως θα το προσπαθησω!
Προφανώς τα μικρά είναι έξω από τη φωλιά τώρα...
Σε λίγες μέρες θα χρειαστεί όμως κάπου να τα βάλεις... έχεις χώρο;
 
Προφανώς τα μικρά είναι έξω από τη φωλιά τώρα...
Σε λίγες μέρες θα χρειαστεί όμως κάπου να τα βάλεις... έχεις χώρο;
Ναι ειμαστε ολημερις στα κλαδακια. Λιγο τσιμπανε αυγο, δεν ειδα αν προτιμησαν την αυγοτροφη που εφτιαξα (ο μπαμπας σιγουρα την προτιμησε!) οποτε σχεδιαζω ηδη ποτε θα παω τον μπαμπα παλι με τη μαμα γιατι αυριο της επιστρεφω τα 3 αυγα που εκανε μεχρι σημερα, και σιγα σιγα θα ετοιμασω το νεο μερος που θα μεινουν τα μικρα. Γι αυτο ξεκινησα να φτιαξω αυτη τη ζευγαρωστρα σαν μεγαλο κλουβι, διοτι δεν εχει χωρισμα.

πρώτα απ όλα είναι να έχεις την όρεξη να ασχοληθείς με κάτι.. Έτσι δεν είναι;
όλα τα άλλα έπονται...
Ακριβως ετσι ειναι, πρωτα παει η διαθεση και η ορεξη και μετα αν εχεις και τα μεσα μπορεις να μεγαλουργησεις..
 
Σημερα επεστρεψα τα αυγα στη φωλια της αφου εκανε και το τεταρτο... Δεν ξερω αν θα κανει κ αλλο, της τα γυρισα γιατι απο χτες καθεται οποτε μαλλον τελειωσαμε (αυριο το πρωι θα δω αν εχει αλλο)

16 του μηνα περιμενουμε :)
 
Άντε με το καλό! Αυτή πάει για δεύτερη γέννα ε;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Ναι αυτη ειναι η δευτερη της φετος, αντε να δουμε, με 3 μερες αχαλινωτο βατεμα... 🙄
Ελπιζω να τα εκανα ολα σωστα με την αντικατασταση των αυγων..

Edit: Μια ερωτηση σχετικα με τους νεοσσους.. Προσπαθω διακριτικα να παρατηρω αν τρωνε και ποιοι τρωνε. Η τροφοδοσια απο το μπαμπα εχει ελαττωθει σημαντικα, αλλα αυτο που βλεπω ειναι οτι περισσοτερο οταν ταιζει, ταιζει το στραβο. Ισως γιατι δυσκολευεται να φαει. Σπορια δεν τρωει κανενα ακομα, αυγο τρωνε, αυγοτροφη λιγο και μηλο.
Η ερωτηση μου ειναι: εχω προσεξει οτι τρωνε το αυγο και μετα ξεχνιουνται και κοιμουνται πανω του :| Με αποτελεσμα να το κουτσουλανε κιολας, οποτε αλλαζω 2 φορες την ημερα στανταρ. Τι μπορω να κανω για να μην τα παιρνει ο υπνος εκει;

Επισης ειναι φυσιολογικο καποιες φορες που τα βλεπω στη διαρκεια της μερας να κοιμουνται; Ειναι οπως τα μωρα, ή πρεπει να ανησυχησω;

Αυτα προς το παρον..
 
Είναι όπως τα μωρά... Εκεί που τρώνε, εκεί χ@ζουν, εκεί κοιμούνται..Απόλυτα φυσιολογικό.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Ειναι μπογια σπρει που στεγνωνει σε 5' , ελεγε οτι μπορεις να κανεις τρια περασματα σε 5' το καθενα.. Το ειχα ολη μερα εξω, αλλα το βραδυ τ εβαλα μεσα γιατι ειχε πολλη υγρασια.. Ετσι κ αλλιως μπορω να του κανω οτι θελω δεν προκειται να χρησιμοποιηθει μεσα στην εβδομαδα. Τα μικρα ειναι 22 ημερων σημερα, οποτε σε 8-10 μερες θα τα βαλω καπου αν ειναι, γι' αυτο ξεκινησα νωριτερα!
Μιράντα προσωπικά θα επέλεγα μιά υδατοδιαλυτή επώνυμη λαδομπογιά και πέρασμα με το πινελάκι παρά το σπρέι.. Πιο καλή δουλειά κάνει με δυό περάσματα, δεν περιέχει τόσα χημικά και κατά την εφαρμογή δεν αναπνέεις διάφορα...
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Αμα το περασω αλλο ενα χερι και πουμε οτι ετοιμαζομαι να τα βαλω σε μια βδομαδα, δεν υπαρχει προβλημα ετσι;

Βρηκα και ενα μαυρο ματ σπρει και μπηκα στον πειρασμο αλλα το αφησα προς το παρον το να κανω καλλιτεχνιες...
 
Μιράντα..χωρίς να ξέρω γιατί, διαβάζοντας το παραπάνω μου ήρθε στο μυαλό το παρακάτω ..
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
😀 ειπαμε οχι και ετσι! Αλλα ενα μαυρο κλουβι θα ηταν... Διαφορετικο!
 
Back
Top