Γενικά Τα μωρά της Myra!

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Myra
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αυτά τα μπισκοτάκια μου ταράζουν το νευρικό σύστημα...
Το δεύτερο πιάστο με ένα κουταλάκι του γλυκού, αλλά προσοχή μη σου πέσει.
Δεν αρχίζει η διαδικασία ανάπτυξης του εμβρύου στους 22 βαθμούς..άρα δεν έχεις πρόβλημα.
Καναρίνια έβγαλες η σπουργίτια; 😛.. Να είναι γερά !
 
Αυτά τα μπισκοτάκια μου ταράζουν το νευρικό σύστημα...
Το δεύτερο πιάστο με ένα κουταλάκι του γλυκού, αλλά προσοχή μη σου πέσει.
Δεν αρχίζει η διαδικασία ανάπτυξης του εμβρύου στους 22 βαθμούς..άρα δεν έχεις πρόβλημα.
Καναρίνια έβγαλες η σπουργίτια; 😛.. Να είναι γερά !
Ναι δυστυχως τα ιχα ηδη αναμειξει επειδη τους αρεσαν και μεχρι να ξεφορτωθω αυτη την τροφη για να παρω καθαρα σπορια θα τα εχω.. ευτυχως τελειωνει. Πανω απο 22 δεν ανεβαινει...

Οι 3 ειναι ιδιοι ο μπαμπας τους, ακομα και κατω απο τα φτερα που ειναι κιτρινος ο μπαμπας, καρμπον αυτα! Το μονο που μοιαζει στη μαμα ειναι ο στραβουλης μου! Ευχαριστω!
 
  • Like
Αντιδράσεις: nina 2
Συνήθως στο μπαμπά μοιάζουν.. Κάπου να νοιώθουμε χρήσιμοι κι εμείς..
Ελα ελα ολο εκθειαζουμε τους μπαμπαδες, που κανουν τη χαμαλοδουλεια, που βοηθουν σε ολα και μετα "ας νοιωθουμε χρησιμοι" δε θελω τετοια! Μα ειναι γλυκες μπαλιτσες θελω να τις φαω.. Στην τροφοδοσια την πρωινη το ενα με κοιταγε καλα καλα και δεν φοβοταν καθολου... ηθελα να σκασω ενα φιλι αλλα λεω ασε μη φαει φρικη το καημενο..
 
Καθε δυο μερες εχουμε καθαριοτητα (μια φορα την εβδομαδα κανω γενικη!) με ανανεωση της αυγοτροφης και των σπορων (το απεχθες μιγμα που περιεχει και τα μπισκοτα!) και καθε μερα εχουμε καινουργιο αυγο και μηλοκαι εναλλαξ αντιδι-μπροκολο-ραδικι.
 
Τα μωρα μου αρχισαν να ψιλοτρωνε (αυγο-αυγοτροφη) επιτελους. Ακομα και ο στραβουλης μου! Το ραμφος του αρχισε να μεγαλωνει αρκετα αλλα η αποκλιση με το κατω μου φαινεται καλυτερη. Οποτε μπορει με λιμαρισμα μολις μεγαλωσει λιγο να βελτιωθει!

Η μαμα εκανε και το τριτο της αυγουλακι σημερα.. Αυριο θα της τα βαλω ολα πισω!


Εχτες ειχαμε "κατασκευες επιδιορθωσεις η Μιραντα"! Εφτιαξα το ενα κλουβι, του προσαρτησα στον πατο συρμα που ειχαμε απο μια παλια σομπα (γιατι δεν ειχε συρμα και περαν του κινδυνου να ξεφυγει το καναρινι στο καθαρισμα, πατουσε κατω και δεν το ηθελα) και τωρα ειμαστε μια χαρα!

,Επισης ειχα να παλιο κλουβι ζευγαρωστρα, το οποιο στοιχειωνε τη βεραντα της μανας μου με πολλα εξαρτηματα (πρεπει να ειχε 5 μπανιερες,11 ταιστρες, ποτιστρες κουνιες αυγοθηκες κτλ) και το οποιο ελεγε η μανα μου οτι εχει σπασει.. Το βουτηξα, του εδεσα το συρμα στον πατο ωστε να ειναι μονιμο, εχει οντως ενα λυγισμα στο πλαι αλλα το εδεσα με συρμα οποτε δεν φευγει πουλι απο μεσα.. Και με λιγα λογια το εκανα καινουργιο! Το θεμα μου ομως ειναι οτι το εβαψα με μπογια σε σπρει γιατι ηταν παλιο και ειχε αρχισει να φαινεται η σκουρια.. Λογω οικονομικων προβληματων δεν μπορω να αγορασω καινουργια ζευγαρωστρα για να βαλω τα κλαρωμενα μου μωρα σε 10 μερες, οποτε ειπα να το φτιαξω.. Πειραζει αυτη η μπογια; Το εκανα σχεδον σαν καινουργιο (περιμενω να δω τι θα πει η μανα μου!) αλλα θελω να ειναι και ασφαλες.. Ξερω οτι δεν ειναι και η καλυτερη επιλογη αλλα πραγματικα δεν μπορω τωρα να παρω καινουργιο και ηδη εχω 4 μικρα και η μανα τους μαλλον θα κανει κ αλλα αν ολα πανε καλα.. Ιδου η φωτο:
DSC02566.webp

ΥΓ: πρoτου μου πει η Αλικη για τις πατηθρες (!) εχω 20 τετοιες, οποτε μεχρι να καταφερω να παω να παρω στρογγυλες θα βολευτω με αυτες!
 
Εμφανισιακά είναι άψογο. Το θέμα είναι με τι μπογιά το έβαψες; Πρέπει έτσι κι αλλιώς να στεγνώσει αρκετές μέρες πριν το χρησιμοποιήσεις. Καλύτερα σε εξωτερικό χώρο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Ειναι μπογια σπρει που στεγνωνει σε 5' , ελεγε οτι μπορεις να κανεις τρια περασματα σε 5' το καθενα.. Το ειχα ολη μερα εξω, αλλα το βραδυ τ εβαλα μεσα γιατι ειχε πολλη υγρασια.. Ετσι κ αλλιως μπορω να του κανω οτι θελω δεν προκειται να χρησιμοποιηθει μεσα στην εβδομαδα. Τα μικρα ειναι 22 ημερων σημερα, οποτε σε 8-10 μερες θα τα βαλω καπου αν ειναι, γι' αυτο ξεκινησα νωριτερα!
 
Άφησέ το έξω όλο το διάστημα, σε σημείο που δεν θα βρέχεται και δεν θα το χτυπάει ο ήλιος.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Μαλλον θα το περασω ενα χερι ακομα... Στο υπογειο μπορω να το αφησω;
 
Εχει 3 μικρα παραθυρα, οποτε παιρνει αερα.. Οπουδηποτε αλλου θα εχει ηλιο, υγρασια ή περιεργα σκυλια που θα θελουν να το μαρκαρουν η να το περιεργαστουν ☹
 
Εντάξει βάλτο κοντά σε παράθυρο τότε. (ελπίζω να μην το ουρούν κι απέξω :) )
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Έχω θα έλεγα πως έξω είναι καλύτερα να το αφήσεις..

ΥΓ: πρoτου μου πει η Αλικη για τις πατηθρες (!) εχω 20 τετοιες, οποτε μεχρι να καταφερω να παω να παρω στρογγυλες θα βολευτω με αυτες!
😀 είσαι θεά! Μέσα στο μυαλό μου! Πριν καν μιλήσω! 😛
 
Back
Top