Φροντίδα Αρχάρια στην φροντίδα budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Elenigk
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@Elenigk Δοκίμασε να τα βάλεις ψιλοκομμένα ίσως τα προτιμήσει έτσι. Μπορείς επίσης να βάλεις μερικούς σπόρους πάνω στα λαχανικά. Άλλη καλή μέθοδος είναι στα φυλλωδη λαχανικά να τα βάλεις σχετικά βρεγμένα δηλαδή να έχουν πάνω σταγόνες νερού πάνω τους και όταν θα πάει να πιει νερό θα το δοκιμάσει. Επίσης κρέμασε τα παντού μέσα στο κλουβί ώστε να τα συνηθίσει. Μπορείς να δοκιμάσεις να του φτιάξεις chop και ίσως το φάει.
Μπανιέρα τους έχεις βάλει?
 
Εγώ όταν θέλω να τους δώσω κάτι καινούργιο ή κάτι εποχικό που έχουν καιρό να φάνε τρώω εγώ πρώτα και τους τραβάει το ενδιαφέρον και το εμπιστεύονται περισσότερο και έτσι τρώνε μετά από λίγο
 
@Ledagcc του είχα βάλει και ούτε να τη δει. Επειδή έχει αλλάξει περιβάλλον, έχασε την παρέα του, μου προτείνατε να την αφαιρέσω τελείως προς το παρόν. Αυτό που κάνω ειναι κάθε πρωί να ρίχνω σταγόνες νερού επάνω του και κάθεται.
Δεν είναι μαθήμενος σε πολλά. Έχει αρχίσει και μας συνηθίζει πάντως και όταν πλησιάζω κοντά στο κλουβί έρχεται και αυτός στα σύρματα και δεν φεύγει. Το χέρι μας ναι το φοβάται. Τουλάχιστον δείχνει καλά και δεν είναι νοχελικος.
Έκανα και αυτό κοντά του. Ότι το τρώω εγώ και του άφησα και σε αυτόν σταφύλι. Άθικτο το βρήκα. Επειδή δεν είχε μέχρι τώρα τίποτα άλλο πέρα από τις πατηθρες τις πλαστικές και την πλαστική κούνια νομίζω ότι του βάζω μέσα τον στρεσαρει και δεν το πλησιάζει.
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Μου φαίνεται βουνό η περιποίηση του καθότι άσχετη με τα πτηνά.
 
@Elenigk Στην φωτογραφία βλέπω ότι τα φτερά του δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Εάν θέλεις πάρε ένα ψεκαστηρι και ψεκάσε τον τον κάθε πρωί. Συνήθως τους αρέσει καθώς αφομοιώνει την βροχή στην φύση. Εάν πάρεις παρε ένα με χαμηλή πίεση καθώς η υψηλή θα τον χτυπάει και θα ενοχλείται. Επίσης όταν ψεκάζει να αποφύγεις την περιοχή των ματιών και του χαλινου για να μην μπει νερό και τον τσούζει.
 
Το επόμενο που θα δοκιμάσω είναι το σπανάκι.
και ο άνηθος θεωρείται ότι έχει πολύ καλή αποδοχή στα πουλιά που δεν είναι συνηθισμένα να τρώνε χορταρικά.
 
Eλένη το πουλάκι δείχνει λίγο φουσκωμένο στις φωτογραφίες που μας έβαλες. Είναι ακόμη έτσι? Θα μπορούσαμε να δούμε και κάποιο βίντεο?

Η εφημερίδα όταν βρέχεται απελευθερωνει τοξίνες τοξικές για τα πουλιά
Αυτό τι βάση έχει? Υπάρχει κάποια επιστημονική πηγή?
 
@Φοίβος Θα στο εξηγήσω:
Η εφημερίδα περιέχει μελάνι το οποίο αποτελείται από: διαλύτες, ρητίνες, αλκοόλ άνθρακα, λιπαντικά, χρωστικές, βαφές, γλυκερίνη, φθοριζοντα, ανιλινη, δεξτρινη και άλλα τοξικά υλικά. Όταν βρέχεται αυτές οι ουσίες απελευθερονονται στον αέρα και καθώς είναι τοξικές μπορεί να βλάψουν το αναπνευστικό σύστημα λόγω κατάποσης αυτών των τοξικών ουσιών. Τα πουλιά καθώς έχουν ευαίσθητο αναπνευστικό σύστημα μόλις αναπνέουν αυτές τις ουσίες ουσιαστικά τα βλάπτουν.
 
@Ledagcc αυτό ρώτησα. Αν υπάρχει κάποια επιστημονική έρευνα που να υποστηρίζει αυτή την εξήγηση. 35 χρόνια τώρα ούτε ένα πουλί μου δεν έχει πάθει κάτι τέτοιο και χρησιμοποιώ μόνο εφημερίδες και τα κάνω και μπάνιο. Το ίδιο και στο καταφύγιο εδώ οπού 100 περίπου παπαγάλοι όλων των μεγεθών καθαρίζονται μόνο με εφημερίδες και τους κάνουμε μπάνιο μέσα στα κλουβιά όπου οι εφημερίδες γίνονται λούτσα.
 
Παρόλα αυτά όμως δεν είναι και καθόλου απορροφητικές

Eίναι πολύ απορροφητικές κατά τη γνώμη μου. Ακόμη και απο τις κουτσουλιές του κοκατού μου τα ούρα της κουτσουλιάς απορροφούνται πλήρως. Αυτό που θέλω να πω εδώ είναι ότι οι προσωπικές προτιμήσεις είναι θεμιτό και λογικό να υπάρχουν. Δεν υπάρχει λόγος όμως αοφρισμού ενός άλλου τρόπου να γίνονται τα πράγματα προτάσσοντας ως λόγο ενδεχόμενα προβλήματα υγείας χωρίς επιστημονική βάση και με πιθανότητα μηδαμινή. Ναι, αν ένα πουλί πιάσει και φάει μια εφημερίδα ολόκληρη θα αρρωστήσει όπως θα αρρωστήσει κι αν φάει οποιοδήποτε άλλο υπόστρωμα. Αν όμως απλά τσιμπολογήσει ή σκίσει μια εφημερίδα δεν θα πάθει απολύτως τίποτα. 🙂
 
Προσωπικά τις αποφεύγω τις εφημερίδες, διότι τα καναρίνια ενίοτε παίζουν με το χαρτί, το σκίζουν σε λωρίδες, κόβουν κομματάκια κλπ. Το μελάνι της εφημερίδας, τουλάχιστον παλαιότερα περιείχε βαρέα μέταλλα τα οποία συχνά κατακρατούνται και συσσωρεύονται από τον οργανισμό και για αυτόν τον λόγο δεν θέλω να τις χρησιμοποιώ καθόλου. Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι το πτηνό καλό θα ήταν να μην μπορεί να ακουμπήσει με το ράμφος του το υπόστρωμα, ό,τι κι αν είναι αυτό.
 
Καλημέρα. Η γνωμη μου είναι ότι δεν χρειάζεται να παίζουμε με τις πιθανότητες, όσο μικρές κ αν είναι, την στιγμή που υπάρχουν τόσες επιλογές κ πιο οικονομικές. Οι εφημερίδες έχουν μελάνι. Ίσως για να αρρωστήσει ένα πουλάκι να χρειάζεται να φάει όλη την εφημερίδα, ίσως κ πάλι όχι. Όπως κ ναχει καλό σίγουρα δεν του κάνει κ δεν χρειάζεται έρευνα για να αποδείξει ότι η κατάποση της εφημερίδας δεν κάνει καλό. Σε αντίθεση με το αν τσιμπήσει (λέμε τώρα) ζεόλιθο, ξύλο οξιάς ή λευκές σελίδες που χρησιμοποιώ εγώ. Σημειωτέον τους αρέσει κ να τσιμπάνε κάνα σπόρο από κάτω.
Κ εγώ στο παρελθόν με το πρώτο μου καναρινι (πριν μπω στο φόρουμ) κατόπιν σύστασης ενός πετ σοπ έβαζα εφημερίδα κ σχεδόν κάθε μέρα την άλλαζα. Ήταν μια αηδία, όταν βρεχοταν μύριζε, οι κουτσουλιές του κοίτονταν σε ανοικτό χρώμα μελανιού κ το χαρτί διαλυόταν. Κ το κερασάκι στην τούρτα, ήταν πιο κοστοβορο από αυτο που κατέληξα, τις λευκές σελίδες Α3. Στην τελική, για τα λαχανικά του Σοφοκλή ψάχνω βιολογικά, θα τον κοιμιζω σε χαρτί με μελάνι;🤗
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα. Το καναρίνι υιοθετήθηκε από έναν συνάδερφο που έχει κι άλλα και ξέρει να τα φροντιζει. Το μπατζι είναι καλά. Εγώ τον φωνάζω Πρίγκιπα. Βέβαια ακόμα δε δοκιμάζει νέες τροφές. Αλλά δείχνει πιο εξοικειωμένο μαζί μας. Είναι πιο ήρεμος και χωρίς να είμαι σίγουρη νομίζω ότι κάνει και χαρές. Σήμερα τον έφερα σπίτι μας δοκιμαστικά, να δούμε αν μπορούμε να συνυπαρξουμε όλοι μαζί (παιδί, σκυλί, σύζυγος). Δεν είμαστε εξοικειωμένοι με τα πουλιά. Και είναι μια επιπλέον ευθύνη που με τρομάζει. Κυρίως ποιος θα το φροντίζει όταν θα χρειάζεται να λείπουμε.
[automerge]1662745974[/automerge]
IMG_20220909_205208.webp
 
Back
Top