Φροντίδα Αρχάρια στην φροντίδα budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Elenigk
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@Elenigk Όμως κυρίως, είναι στην συνήθεια του πουλιού και γενικά πώς το βολεύει να κοιμάται. Επίσης είναι φυσιολογικό να κλείνει τα μάτια του για κανένα μισάωρο το μεσημέρι, για να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι κοιμάται βαθιά. Μέχρι στιγμής πώς τον έχεις δει να κοιμάται?
 
@Niva99 δεν τον έχω δει. Τον είχαμε στο χώρο εργασίας οπότε ήταν ξύπνιος. Σήμερα θα τον δω πρώτη φορά. Προς το παρόν είναι ήρεμος και έχει χαμηλώσει το κορμί του προς το κλαρί. Δεν κάθεται καμαρωτος όπως πριν. Σαν να έχει ξαπλώσει πάνω στο κλαρί.
 
Σαν να έχει ξαπλώσει πάνω στο κλαρί
Σιγά σιγά κοιμάται 🥰 αν έχει φώς ο χώρος που το έχετε καλό είναι να το σκεπάζεται μόλις πέφτει ο ήλιος και να το ανοίγετε το πρωί, προσπαθήστε να επικρατεί ησυχία στο χώρο του. Καλή αρχή 😍
 
@Niva99 είναι η πρώτη μέρα που τον έχω σπίτι. Τον έχω στο σαλόνι. Οπότε ούτε σκοτάδι έχει ακόμα, ούτε ησυχία. Θα τα μάθω... Που θα πάει...
 
@Elenigk Θα πρέπει να πηγαίνει σε ένα δωμάτιο ήσυχο και σκοτεινό. Τα πουλιά πρέπει να κοιμούνται 12 ώρες την ημέρα τουλάχιστον. Πουλιά που δεν κοιμούνται αρκετά συνήθως γίνονται νευρικά και έχουν χρόνιο άγχος.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Elenigk Στον εργασιακο σας χωρο υλοποιειτε πολλες δρασεις και βοηθατε ατομα που εχουν ιδιαιτερες αναγκες. Δεν χρειαζεστε να σας αγχωνουν οι αναγκες φροντιδας ενος pet bird. Εχετε αν καταλαβαινω καλα απο την φωτο κανει σημαντικη προοδο με την προοδο του νεου μελους της οικογενειας
Ελπιζω να μην συμπερανα τελειως λαθος για τον εργασιακο χωρο :-)
 
@Elenigk το αναφέρεις στο πρώτο ποστ κ η φωτό σου στο ποστ #12 είναι κατατοπιστική. Καλή επιτυχία στο έργο σας. @φιλομαθης είσαι πολύ παρατηρητικός.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Elenigk Από ότι παρατήρησα το κλουβί είναι σκουριασμενο. Εάν είναι όντως θα πρέπει να το αλλάξεις άμεσα καθώς υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης από βαρέο μέταλλο.
 
@Ledagcc με αρκετο zoom θα ελεγα οτι χρειαζεται αρχικα ενα πολυ καλο πλυσιμο.Δεν δειχνει, σε μενα , για σκουρια αλλα φυσιολογικο λερωμα κλουβιου 2 ετων που μαλλον δεν ειχε πλυνει ο προκατοχος. Αυτο βεβαια που ισως δυσκολευει την διαδικασια ειναι οτι ενα σωστο πλυσιμο απολυμανση προυποθετει οτι ο ενοικος ειτε θα πρεπει να παει σε δευτερευον κλουβακι για λιγο ή να μεινει σε ελεγχομενο και ασφαλη χωρο στο σπιτι . για αλλους ειναι απλη και γρηγορη διαδικασια αλλοι το βλεπουν αδυνατο να το κανουν.
 
@φιλομαθης Καταρχήν σε περίπτωση που είναι βρόμικο θα πρέπει να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη διαδικασία καθαρίσματος και στεγνώματος που απαιτεί χρόνο. Το πουλί εφόσον δεν είναι ημέρο δεν θα μπορεί να είναι έξω. Θα πρέπει να είναι σε ένα κλουβί μεταφοράς μικρό. Κατά την άποψή μου είναι σημαντικό να έχουμε 2 Κλουβιά γι αυτές τις περιπτώσεις.
 
@Ledagcc συμφωνουμε απολυτα.Τις εναλλακτικες ανεφερα Το κλουβι του καναρινιου @Elenigk που υιοθετησε ο φιλος σας ειναι διαθεσιμο ?.Σας το αφησε ή αν οχι μηπως εχει εκεινος καποιο μεταφορας(μικρο) να σας το δωσει εφοσον εχει καναρινια ηδη?

με το να εχουμε ενα δευτερο κλουβι διευκολυνονται πολυ τα πραγματα ως προς την καθαριοτητα. Τωρα το θεμα μεταφορας απο το ενα στο αλλο γινεται με 2 τροπους.Παρεμβατικα και μη παρεμβατικα απο εσας.
Βεβαια επειδη αυτη ειναι η τριτη του αλλαγη περιβαλλοντος (Γιαγια-εργασιακος χωρος-σπιτι) σε συντομο χρονικο διαστημα θα πρεπει να ληφθει υποψην και το stress που ισως προκαλεσει η διαδικασια
 
@φιλομαθης Η υγιεινή είναι εξαιρετικά σημαντική. Αναγκαστικά θα πρέπει να πλύνει το κλουβί. Για να μην παρέμβουνε τα χέρια της μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ξυλάκι. Είναι απλό και δεν χρειάζεται ανάλυση.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@Elenigk Η αλήθεια είναι ότι το κλουβί είναι σε μερικά σημεία σκουριασμένο. Επίσης καλύτερα θα ήταν να του βάλεις κάποιο παιχνίδι για να μην βαριέται. Καλύτερα ξύλινο. Επίσης μια ερώτηση: Γιατί δεν υπάρχουν άλλες ταΐστρες? Και το κλουβί το έχεις μονίμως στο πάτωμα?
 
@Elenigk καλό θα ήταν να ανεβάσεις το κλουβί έτσι ώστε να είναι στο ύψος των ματιων σας. Δεν χρειάζεται παραπάνω ταιστρες για ένα πουλάκι. Καλό θα ήταν να βάλεις μια πατηθρα δεξιά μια αριστερά και μια κάτω στο κέντρο. Εγώ θα έλεγα με υγρά πανιά να καθαρίσεις το κλουβί ενώ το πουλάκι είναι μεσα και αν δεις ότι έχει σκουριά στο κοντινό μέλλον να το αλλάξεις, μέχρι τότε μπορεί να σκίσεις καλαμάκια και να τα περάσεις στα σημεία με την σκουριά
 
Στο μπατζι είναι καινούριο το κλουβί και καθαρό. Και είχα σκοπό να πάρω κι άλλες πατηθρες ξύλινες και να το κάνω ωραίο. Πριν 2 μέρες γύρισα από την άδεια μου και δεν πρόλαβα να κάνω κάτι. Χθες το έφερα σπίτι μου δοκιμαστικά για να μην είναι μόνο του όλο το ΣΚ στο γραφείο. Δεν είχαμε ποτέ πουλιά. Και η αλήθεια είναι ότι δεν θα επέλεγα ένα κατοικίδιο σε κλουβί. Αλλά δε θέλω να πάθει κάτι αυτό τώρα αφού ήρθε στα χέρια μου. Είμαι πολύ στενοχωρημένη και αγχωμενη. Πρώτον πρέπει να δω πού θα μείνει το πουλί σταθερά και μετά να φροντιστουν όλα τα άλλα.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια αλλά δε θα ήθελα να είστε αυστηροί μαζί μου γιατί αλήθεια προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για αυτό και έχω πολύ άγχος.
 
Back
Top