Ασθένειες Προβλημα με αγρια καρδερινα

arathorn

PB New Member
Εγγραφή
7 Νοε 2007
Μηνύματα
34
Πόλη
Αγρίνιο
Επιασα αυτη την καρδερινα την ωρα που επινε νερο στην βρυση και μου εκανε αντυπωση πως καταφερα να το κανω τοσο ευκολα... μετα ειδα το παρακατω

του εβαλα fusidin (αντιβιωση σε αλοιφη). Δεν ξερω τι αλλο να κανω . Καμια ιδεα;

123456016tg7.th.jpg



123456017wz4.th.jpg


123456020cj0.th.jpg
 
Αναγκάζομαι να επανέλθω στο θέμα για να εξηγήσω τα εξής:

Το προηγούμενο μήνυμα - δήλωση είναι υπέρ αρκετό για να προκαλέσει το κλείδωμα του θέματος και την αποβολή του μέλους που το δημοσίευσε, χωρίς να μπορεί επηρεάσει τη διαδικασία η κατάσταση του πουλιού. Μπορεί να ακούγεται σκληρό αλλά δυστυχώς δεδομένο θεωρείται αυτό που δηλώνει κανείς, από τη στιγμή που ο ρόλος μου δεν είναι αυτός του αστυνομικού για να ερευνήσω την υπόθεση. Η ερμηνεία λοιπόν που έδωσα στο μήνυμα με βάση αυτό που δηλώθηκε, είναι πως κάποιος έπιασε ένα πουλί και μάλιστα την ώρα που έπινε νερό, το οποίο είχε ένα πρόβλημα και ήθελε βοήθεια για να το κάνει καλά. Τελεία και παύλα, χωρίς κάποια άλλη δήλωση. Η συνέχεια ήταν αυτή που ακολούθησε.

Στη συνέχεια έλαβα ένα e-mail από τον arathorn το οποίο ευτυχώς ή δυστυχώς αντί να λέει τις γνωστές μπούρδες που ακολουθούν συνήθως μετά από αυτές τις περιπτώσεις, δήλωνε ότι ο μόνος λόγος που έγραψε το μήνυμα στο φόρουμ είναι επειδή κατάφερε να πιάσει το πουλάκι λόγω του προβλήματος του και αυτό που ήθελε είναι τη βοήθειά μας για να το κάνει καλά και να το απελευθερώσει στη συνέχεια. Έγραφε δηλαδή αυτό που ΑΝ γραφόταν εξαρχής εδώ, το συγκεκριμένο thread θα είχε φτάσει ήδη στα 50 post βοήθειας.

Θεωρώ πώς είμαι αναγκασμένος να δεχθώ τις εξηγήσεις του, επειδή όπως ανέφερα παραπάνω, η δήλωση και ο λόγος του καθενός αρκεί, αφού δεν είμαι ούτε αστυνόμος ούτε "αρμόδιο όργανο" για να κρίνω τα περαιτέρω. Με βάση λοιπόν αυτήν την τελευταία δήλωση και με την προϋπόθεση της απελευθέρωσης του πουλιού, όταν και αν τα καταφέρει να θεραπευθεί, το θέμα ξανανοίγει προκειμένου θα δοθεί βοήθεια στο πουλί ώστε να κατάφερε να πετάξει και πάλι ελεύθερο.

Είναι γεγονός ότι θα μπορούσα να χειριστώ την κατάσταση διαφορετικά, περιμένοντας την εξέλιξη του θέματος ή ζητώντας εξηγήσεις από τον arathorn πριν προβώ σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια. Δυστυχώς όμως τον τελευταίο καιρό ασχολούμαι περισσότερο με ένα σωρό αηδίες που προκύπτουν σχεδόν καθημερινά παρά με δημιουργικά θέματα τα οποία αφορούν στο PB και είναι πολύ πιθανόν να έχει επηρεαστεί η αντίληψη και η κρίση μου. Ζητώ συγνώμη από τον arathorn και από αποκαθιστώ το λογαριασμό του διότι θεωρώ την ενέργειά μου άδικη κρίνοντας την με βάση την τελευταία του δήλωση και αναγνωρίζοντας ότι είναι πιθανόν να χειρίστηκα το θέμα με λάθος τρόπο, ακόμη και αν το πρώτο του μήνυμα έδινε δικαίωμα για ένα σωρό άλλες ερμηνείες.


Παρακαλώ, όποιος γνωρίζει ας βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζει το πουλί.
 
-Καθαριότητα στο κλουβί και στις πατήθρες, αν είναι δυνατόν καθημερινά.
Αν το είχα στην κατοχή μου θα του έβαζα epithol στα πόδια
αλλά και μια σταγώνα Pulmosan στο σβέρκο. Δεν έχω χρησιμοποιήσει
ποτέ το fusidin και δεν έχω γνώμη γι'αυτό.Φοβούμαι οτι θα
είναι πολύ αδύνατο, το πουλάκι. Ρήξτου μια ματιά, και φρόντισε
την διατροφή του ανάλογα.
 
Θα συμφωνησω με τον Μακη epithol..σχολαστικη καθαριοτητα και καλη διατροφη... Επισης να ξερεις πως ενα αγριο πουλι στρεσαρεται πολυ. Δεν ξερω αν θα καταφερεις κατι...η κατασταση του ειναι ασχημη.
Παντως αξιζει η προσπαθεια.. Και να ευχηθω ολοψυχα να γινει γρηγορα καλα ωστε να γυρισει εκει που ανηκει.
 
εγω νομιζω οτι το πουλι πρεπει να ηταν σε αιχμαλωσια και για αυτο το επιασες ετσι ευκολα. Μια φορα που ετυχε να ερθει στην κατοχη μου ενα πουλακι με τετοιο προβλημα το θεραπευσα, βουτωντας τα ποδια του σε χλιαρο νερο κανοντας μασαζ οταν μουλιασει θα δεις οτι σιγα σιγα θα αρχισουν να φευγουν κομματακια στο τελος να τα στεγνωσεις και βαλε αλοιφη epithol με 2 - 3 φορες τα ποδαρακια του θα επανελθουν.
 
εγω νομιζω οτι το πουλι πρεπει να ηταν σε αιχμαλωσια και για αυτο το επιασες ετσι ευκολα.
αυτο πιστευω κ εγω!
τα πουλια στη φυση δεν εχουν στα ποδια τους τετοια...

προσεξε το φιλε,
ωστε να γυρισει εκει που ανηκει.
 
Δυστυχως το πουλακι δεν τα καταφερε. Ευχαριστω για το ενδιαφερον και για την βοηθεια. Φιλε Σταυρο δεν υπαρχει λογος για συγνωμες. Καταλαβαινω οτι η διαχειρηση ενος Forum εχει πολλα προβληματα και καποιες φορες μπορει να γινονται και καποια λαθη αλλα πιστευω οτι ολοι (αν οχι ολοι, οι περισσοτεροι τουλαχιστον ) ειμαστε εδω γιατι τις αγαπαμε αυτες τις ψυχες
 
ειχε αλλα συμπτωματα εκτος απο την ''ποδαγρα'';

πως πεθανε ετσι;
κριμα παντως!
 
ισως τα ποδαρακια του να τα ειχε ετσι πολυ καιρο και να βασανιζοταν για αυτο την επιασε ευκολα παντως κριμα που δεν τα καταφερε το πουλακι.
 
Επρεπε να το αφησεις το ελευθερο. Τι αλοιφες και αντιβιωσεις.Αν το βαλεις σε κλουβι το συγκεκριμενο πουλι δε θα τρωει. Θα το αναγκασεις να τρωει τροφες που δε γνωριζει νερο με χλωριο που ποτε δεν ηπιε θα παταει τις κουτσουλιες πραγμα που ποτε δεν εκανε.Αν το πουλι ηταν καλα δε θα το πλησιαζες ουτε στα 10 μετρα. Τωρα στο κλουβακι θα σε φοβοταν με αποτελεσμα να στρεσσαριστει, τα παθογονα βακτηρια να πολλαπλασιαστουν και να γινει αυτο που εγινε. Η φυση αποφασιζει μονη της.Αυτη ξεχωριζει τα υγιεις για αναπαραγωγη πουλια απο τα αρρωστα. Συγνωμη για το εντονο υφος. Δεν εχω κανενα προβλημα μαζι σου. Η ευαισθησια σου σε εκανε να πιστευεις οτι θα καταφερνες να κανεις κατι.Λυπαμαι
 
φιλε δεν πρεπει να αισθανεσαι ενοχος για το θανατο του πουλιου. Το προβλημα το ειχε και μαλιστα εντονο, ασχετα που δεν πεθανε αμεσα απο αυτο αλλα απο την κατασταση εξαντλησης στην οποια οδηγηθηκε οταν ο ιδιοκτητης του(σιγουρα ηταν σε κλουβι) το εγκατελειψε. Το οτι ηθελες να το βοηθησεις σε τιμα. Δεν ξερω αν τελικα θα το κρατουσες ή θα το αφηνες. Δεν εχει νοημα πια. Νοημα εχει με αφορμη αυτη την εμπειρια να κανεις πεποιθηση σου αν δεν ειναι ηδη οτι τα αγριοπουλια ειναι για να ζουν στη φυση. Μακαρι καποια μερα ξανα και τα καναρινια...
εγω δεν θα σε κατηγορησω, δεν εχω το δικαιωμα. Παροτι υπερμαχος της ελευθεριας σε αυτα τα πουλια καποτε βρηκα και εγω ενα καρδερινακι σε κακη κατασταση απο καποιο 😱 . Γειτονα που το παρατησε γιατι δεν του ζευγαρωνε. Το καρδερινακι μετα απο καποιες βδομαδες ηταν ενταξει. Δεν το απελευθερωσα αλλα το εδωσα στον γαμπρο μου. Πριν λιγες μερες εμαθα(εχει περασει χρονος απο τοτε που το εδωσα) οτι χωρις συμπτωματολογια ξαφνικά τελειωσε☹.φοβομουνα οτι αν θα το αφηνα επειδη ηταν ηδη ηρεμο θαταν ξεμαθημενο και δεν θα επιβιωνε. Τελικα το ιδιο εγινε μεσα σε μια φυλακη.

τα λαθη ειναι για τους ανθρωπους.η επαναληψη τους για τους ηλιθιους!
 
Επρεπε να το αφησεις το ελευθερο. Τι αλοιφες και αντιβιωσεις.Αν το βαλεις σε κλουβι το συγκεκριμενο πουλι δε θα τρωει. Θα το αναγκασεις να τρωει τροφες που δε γνωριζει νερο με χλωριο που ποτε δεν ηπιε θα παταει τις κουτσουλιες πραγμα που ποτε δεν εκανε.Αν το πουλι ηταν καλα δε θα το πλησιαζες ουτε στα 10 μετρα. Τωρα στο κλουβακι θα σε φοβοταν με αποτελεσμα να στρεσσαριστει, τα παθογονα βακτηρια να πολλαπλασιαστουν και να γινει αυτο που εγινε. Η φυση αποφασιζει μονη της.Αυτη ξεχωριζει τα υγιεις για αναπαραγωγη πουλια απο τα αρρωστα. Συγνωμη για το εντονο υφος. Δεν εχω κανενα προβλημα μαζι σου. Η ευαισθησια σου σε εκανε να πιστευεις οτι θα καταφερνες να κανεις κατι.Λυπαμαι
Αν κοιτάξεις λίγο στις ασθένειες των ιθαγενών θα δεις και άλλα posts που αναφέρονται σε πουλιά χτυπημένα μωρά ή άρρωστα τα οποία περιθάλπτηκαν από κάποιους ανθρώπους. Όλοι αυτοί δηλαδή κακώς τα βοήθησαν; Αν η καρδερίνα που δεν μπορούσε να ξεφύγει από το χέρι του ανθρώπου αφηνόταν στην τύχη της δεν θα γινόταν την ίδια μέρα τροφή για γάτες; Δεν νομίζω ότι είναι κακό να βοηθάμε οποιοδήποτε ζώο που δεν έχει καμία ελπίδα επιβίωσης χωρίς την βοήθειά μας. Το πουλί απλά ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση από ότι κατάλαβα και δεν είχε ελπίδα έτσι κι αλλιώς. arathorn έκανες ότι μπορούσες και προσωπικά πιστεύω ότι έπραξες πολύ σωστά. Χωρίς κανένα κέρδος βρήκες ένα πουλί προσπάθησες να το κάνεις καλά και έψαξες για αυτό το λόγο πολύ παραπάνω από ότι κάνουν άλλοι για τα δικά τους κατοικίδια. Ένα μπράβο σε σένα αλλά και σε όσους έχουν κατα καιρούς φιλοξενήσει και περιθάλψει ένα άγριο ζώο. Κάποιες φορές τα καταφέρνουμε κάποιες όχι. Προσπαθούμε πάντως και αυτό είναι που μετράει:)
 
θα συμφωνησω και εγω με τον βασιλη η γνωμη του ειναι πολυ σωστη κατα την αποψη μου.
 
πιστευω οτι ο θεοδωρης παρεξηγησε την φραση του φιλου μας "; Επιασα μια καρδερινα" νομιζοντας οτι ειχε σκοπο να την κρατησει. Καλοπροαιρετα θελω να πιστευω οτι ο φιλος arathorn δεν ειχε τετοιο σκοπο. Περα απο αυτο πιστευω οτι κανενας δεν ειναι αγιος. Ειτε αν δεν αναγραφουμε στο προφιλ μας οτι εχουμε καρδερινα(οπως καποια στιγμη εκανα εγω αλλα απο την αλλη ημουνα υπερμαχος της μη αιχμαλωσιας τους) ειτε αναγραφουμε αλλα εχουμε ή ισχυριζομαστε οτι εχουμε εκτροφης νομιζω εντελως αθωος δεν ειναι κανεις. Αραγε ειμαστε σιγουροι οτι οι καρδερινες εκτροφης που μας δωσανε ειναι πραγματικα; Πολλα εχουνε ακουσει τα αυτια μας.. Και ποσα απο τα αγρια ενστικτα εχει χασει ενα πουλακι που ναι μεν ειναι πραγματικα εκτροφης αλλα οι γονεις του ηταν αγρια;
 
Νομίζω ότι το θέμα εδώ δεν είναι τα πιασμένα ή άγρια πουλιά αλλά η περίθαλψη ενός πουλιού το οποίο τελικά δεν άντεξε. Απορώ γιατί το κόλλημα με την αιχμαλωσία άγριων πουλιών στο συγκεκριμένο post. Ο άνθρωπος βρήκε ένα πουλί που κάποιος ασυνείδητος το πέταξε στην κυριολεξία και προσπάθησε να το σώσει. Αυτή η προσπάθεια, το γεγονός ότι ενδιαφέρθηκε, έψαξε, πήρε φάρμακα κλπ. Νομίζω ότι αξίζει συγχαρητήρια. Γιατί πάμε να το μετατρέψουμε σε θέμα σχετικό με αιχμαλωσία πουλιών; Δεν είναι. Αν έλεγε το θέμα πρόβλημα με άγριο σπουργίτη για παράδειγμα, τίποτε από αυτά δεν θα αναφερόταν. Μην είμαστε υπερβολικοί στην καχυποψία μας δεν είναι σωστό και δίκαιο για τον συνομιλητή μας ο οποίος ξεκίνησε το post με μόνο σκοπό να βοηθήσει ένα ζώο.
 
Ego pistebo olo to problima me afto to Post exei ksekinisi me to Titlos Thematos kai me afto pou egrapse o filos mas stin arxei :

Επιασα αυτη την καρδερινα την ωρα που επινε νερο στην βρυση και μου εκανε αντυπωση πως καταφερα να το κανω τοσο ευκολα... μετα ειδα το παρακατω του εβαλα fusidin (αντιβιωση σε αλοιφη). Δεν ξερω τι αλλο να κανω . Καμια ιδεα;

An to diabaseis omos sosta den einai etsi. Den epiase tin karderina, kathara apo adinamia afti i karderina den efige oso plisiase o filos mas.

An to idio Post ixe to thema

SOS...BOITHIA...mia karderina einai etoimo na pethenei

ola pigene alios. Afto to post einai san afta pou grafane px brika ena moro agrio pouliou ekso apo to spiti...Boithia brika spourgiti ti kano.

Tora to pouli pou brike pethane apo tin adinamia kai mipos apo dilitirisi aimatos, etsi kai alios pou ida tis fotografies den pisteba pia na parxei periptosei na sosi to pouli. Idi ta nixa ixane girisi kai i molinsi exei ftasei mexri to kokalo.
Kai na bri kapios ena pouli pou selei boithia ekso sto dromo kai ton mathebei na boithai to pouli den exei kamia skesi me to PIASIMO POULION. Gia afto pistebo einai kalitero na min sinexisoume me to thema para kato.

Kai ego eimai KONTRA to piasimo poulion, afto omos den simenei den boithao ena pouli ekso an to katalabeno to selei bothia.


Alexandros
 
ο αλεξανδρος εθεσε το θεμα σωστα. Αυτο ηθελα να επισημανω και γω. Ισως πλατιασα. Αν για μενα ηταν η ενσταση βασιλη σορρυ:)
 
Back
Top