Ασθένειες Προβλήματα μετά τις διακοπές

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης TheBigL
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Τα ψεκάζω αλλά φοβάμαι για εσωτερικά ακάρεα. Θα δούμε Ευα δεν ξέρω να σε καλά.
 
μαδιέται ή από πύρωμα ή από ακάρεα δεν ξέρω.
Αργοπορημένη πτερόρροια δεν σκέφτεσαι; Έχει περάσει κανονική; Τα ακάρεα τραχείας δεν είναι τόσο διαδεδομένα όσο συχνά τα αναφέρουμε στις συζητήσεις μας.
Νομίζω λόγω του θέματος με την αιμορραγία, σαν κάτι να θυμάμαι για μεταφοράς της μέσα από έξω, δηλαδή αλλαγή χώρου.
 
Αυτό το πουλάκι την έβγαλε όλο το χειμώνα έξω. Δεν μπήκε σε αναπαραγωγή. Όταν βγήκανε τα υπόλοιπα πουλιά από μέσα έξω αυτή μπήκε στο ίδιο κλουβί με άλλο θηλυκό και άρχισαν καβγάδες.Αυτή δεν έκανε επιθέσεις κυρίως η άλλη έκανε αλλά συτή έδειχνε να υπερισχύει.Αφού στο πενταήμερο δεν σταμάταγαν αυτή την είδα να μαδιέται πολύ τώρα πιθανών από πύρωμα ίσως και στρες λόγω συνύπαρξης. Και τις χώρισα.Αμέσως αυτή όμως και τότε είχε μαδηθεί πολύ αρρώστησε. Την έφερα μέσα καραντίνα και φάρμακα. Σώθηκε από του χάρου τα δόντια πραγματικά χάρη της συμβουλής φίλου γιατί ήτανε Ιούλιος και δεν ήθελα να την μεταφέρω στο γιατρό με καύσωνες. Μετά αφού τελείωσα τα φάρμακα αυτή ξαναέβγαλε φτέρωμα στα σημεία που το είχε χάσει. Έχασε και κάποια άλλα και υπέθεσα ξεκίνησε πτερρόροια.Αλλά ξαφνικά σταμάτησε.Αφού πέρασε ο καιρός λέω κρίμα να είναι μέσα αυτή που έβγαλε όλο το χειμώνα έξω μόνη της. Ξανά έξω σε διπλανό κλουβί με την άλλη. Την είδα λίγο στρεσσαρισμένη λέω άκυρο φέρτην μέσα και θα δω πως θα τις βάλω γιατί έχω λίγο περιορισμένο χώρο έξω. Και μένει μέσα. Τελευταία μέρα των διακοπών με παίρνει η μητέρα μου και λέει αυτό με τα αίματα. Γυρνάω από διακοπές βάζω λίγο αλοιφές ε και την ξαναέβγαλα έξω σε διπλανό κλουβί με την άλλη. Και έχει ξεκινήσει τα μαδήματα.
 
Βρε Λάμπρο μου θα μπορούσες να ανεβάσεις κάποια φωτο της θηλυκιάς που μαδιέται; Φαίνεται και δέρμα;
 
Στο προηγούμενο μήνυμα πρόσθεσα μερικά πράγματα γιατί έγραφα από κινητό και ενώ έγραφα πάτησα καταλάθος να το στείλει το post και μόλις κατάλαβα ότι δεν είχα τελειώσει το κείμενο έμεινα από μπαταρία γιατί έμπαινα από κινητό.
Σήμερα την έφερα μέσα την τραυματία το μεσημέρι γιατί το παράκανε. Μάλλον πυρωμένη την κόβω γιατί κόβει φτερά και τα αναμασάει ακόμα και τα βρέχει και τα μασάει σαν να τα κάνει κλωστές. Έχει χάσει φτερά στην κοιλιά σχεδόν όλα και στην πλάτη σήμερα που την είδα πάλι αρκετά. Την έχω ψηλά έξω και δεν την βλέπω καλά και σήμερα είδα στην πλάτη φαινότανε δέρμα και η ουρά στραβή από τράβηγμα. Δεν ήθελα να την φέρω μέσα αλλά ίσως την στρεσσάρει και η άλλη η θηλυκιά η οποία επίσης έχει μαδηθεί απλά όχι σε μεγάλο βαθμό όσο η τραυματίας. Και οι δυο όμως έχουνε φάει τα μπούτια τους που λέμε. Πάνω από την άρθρωση του γονάτου λύπουνε πούπουλα. Η άλλη μάλιστα έχει τσακήσει εδώ και καιρό τα φτερά της μιας φτερούγας που πλέον δεν πετάει αλλά πηδάει από το κλαδί κάτω και μετά στην άλλη πατήθρα.Άλλη ιστορία αυτή.
Θα σας βγάλω αύριο φωτογραφία και ήθελα να τραβήξω και βίντεο γιατί ειδικά τις τελευταίες μέρες η τραυματίας τα μάσαγε και μπροστά μου οπότε θα καταλαβαίνατε.Απλά δεν αποκλείω και τα ακάρεα γιατί η συγκεκριμένη κάνει ένα τσικ τσικ αρκετά περίεργο. Το βράδυ δεν την έχω ακούσει να το κάνει. Όταν το ακούω και πάω κοντά αυτό που βλέπω είναι ή θα έχει φαί στο στόμα άλλες φορές κάποιο πούπουλο και άλλες φορές τίποτα.Απλά με παραξενεύει που κάποιες φορές σαν να μασάει κάτι και κουνάει το ράμφος όπως κάποιες φορές ανοίγουνε το σποράκι στην πατήθρα και το τρώνε από εκεί έτσι κάνει απλά δεν έχει κάτι στο στόμα και κάνει κίνηση ότι τρώει κάτι στον αέρα. Γιαυτό και δεν αποκλείω τα ακάρεα.
Κατά πάσα πιθανότητα θα φέρω και την άλλη μέσα μπας και ξεπυρώσουνε. Το πρόβλημα είναι ότι και μέσα θα είναι στο σαλόνι και είναι κοντά στο παράθυρο του μπαλκονιού οπότε δύσκολο να μην ακούνε τα άλλα τα οποία τα μικρά σαλιαρίζουνε ενώ τα ενήλικα έχουνε μουγκαθεί.Βέβαια και τα ενήλικα μουγκαθήκανε αργά τέλος Αυγούστου. Οπότε εκεί καταλαβαίνω ότι το λάθος που δεν ξεπυρώσανε τα πουλιά ήτανε δικό μου όχι γιατί δεν άλλαξα χώρο τα θηλυκά που κανονικά θα έπρεπε αν και που να βρούμε τόσους χώρους,όσο το ότι δεν μείωσα δραματικά την αυγοτροφή στα μεγάλα. Τα μικρά τρώγανε γιατί ήτανε μικρά αλλά άλλες φορές έλεγα να η μια αρρώστησε κάτσε να πάρει τα πάνω της δώσε λίγο αυγοτροφούλα.Αφού έφτιαξα που έφτιαξα για τα μικρά να μην βάλω και στα μεγάλα;Θα πάει χαμένη και αυτά θα κοιτάνε αφού πάντα βλέπουνε ότι κάτι τους φέρνεις και να δώσω στα μικρά και όχι σε αυτά;Βάλε μωρέ μια κουταλίτσα και σε αυτά κρίμα είναι και αυτά. Ε πάρτα τώρα και άντε ξεπύρωσέ τα χαζούλη Λαμπράκο 😀. Και εκεί σκέφτεσαι ίσως κάτι ξέρουνε οι παλιοί πουλάδες που δεν τα βλέπουνε τόσο συναισθηματικά τα πράγματα
 
κόβει φτερά και τα αναμασάει ακόμα και τα βρέχει και τα μασάει σαν να τα κάνει κλωστές. Έχει χάσει φτερά στην κοιλιά σχεδόν όλα και στην πλάτη σήμερα που την είδα πάλι αρκετά. Την έχω ψηλά έξω και δεν την βλέπω καλά και σήμερα είδα στην πλάτη φαινότανε δέρμα και η ουρά στραβή
Εμένα πάντως όλα αυτά θα μου ταίριαζαν και σε μία ραγδαία πτερόροια.. Είσαι σίγουρος πως δεν είναι πτερόροια;
 
Σίγουρος όχι δεν είμαι.Αλλά νωχελικό που συνήθως είναι στην πτερρόροια δεν είναι. Μέσα στην ενέργεια δείχνει.
 
Αλλά νωχελικό που συνήθως είναι στην πτερρόροια δεν είναι. Μέσα στην ενέργεια δείχνει.
Αυτό δεν λέει κάτι. Έχει να κάνει με τον κάθε οργανισμό θεωρώ.. Πάντως αφού δείχνουν ζωηρά εγώ δε θα ανησυχούσα πολύ.. Να δεις που σε λίγο θα αρχίζουν να βγαίνουν τα "αγκαθάκια". Κοιλιά και στέρνο έχεις δει;
 
τότε είχε μαδηθεί πολύ αρρώστησε.
Άρα λοιπόν έστω και παθολογικά πέρασε πτερόρροια πριν μήνες.
Μάλλον πυρωμένη την κόβω γιατί κόβει φτερά και τα αναμασάει ακόμα και τα βρέχει και τα μασάει σαν να τα κάνει κλωστές. Έχει χάσει φτερά στην κοιλιά σχεδόν όλα και στην πλάτη σήμερα που την είδα πάλι αρκετά.
Με βάση το πρώτο, είναι αδύνατον το δεύτερο.
Δεν έχω ποτέ ακούσει για αναπαραγωγική προδιάθεση σε πουλιά που ένα μήνα πριν ήταν σε πτερόρροια... Πόσο δε μάλλον όταν αυτή ήταν παθολογική.
Η άλλη μάλιστα έχει τσακήσει εδώ και καιρό τα φτερά της μιας φτερούγας που πλέον δεν πετάει αλλά πηδάει από το κλαδί κάτω και μετά στην άλλη πατήθρα.
Τα σπασμένα φτερά είναι συνήθως απόρροια κακής τοποθέτησης στις πατήθρες (κοντά στα κάγκελα) ή των σκευών διατροφής ή των άλλων πουλιών στον ίδιο χώρο.
Απλά δεν αποκλείω και τα ακάρεα γιατί η συγκεκριμένη κάνει ένα τσικ τσικ αρκετά περίεργο.
Το βράδυ δεν την έχω ακούσει να το κάνει.
Γιαυτό και δεν αποκλείω τα ακάρεα.
Να βεβαιωθείς πολύ καλά πριν αρχίσεις τα δηλητήρια.
Τα ακάρεα της τραχείας δεν παρουσιάζονται όσο συχνά ακούμε τους "θορύβους".
Αν μάλιστα δεν τους ακούς το βράδυ... Πάμε για άλλη κατάσταση.
δώσε λίγο αυγοτροφούλα.Αφού έφτιαξα που έφτιαξα για τα μικρά να μην βάλω και στα μεγάλα;Θα πάει χαμένη και αυτά θα κοιτάνε αφού πάντα βλέπουνε ότι κάτι τους φέρνεις και να δώσω στα μικρά και όχι σε αυτά;Βάλε μωρέ μια κουταλίτσα και σε αυτά κρίμα είναι και αυτά.
Το σύνδρομο της ανασφάλειας.
Δώσε κι απ' αυτό μπας και..
Αλλά τελικά πάμε πάντα χειρότερα.
 
Λάμπρο,
  1. τί θεωρήσατε, με το φίλο που σε βοήθησε ότι εχει το πουλακι όταν ήταν άρρωστο; Δώσατε κάποια αγωγή;
  2. Γιατί αποκλείεις και το δεύτερο καναρινι να εχει κολλήσει κάτι απο το πρώτο;
Γενικά κάτι δεν μου πάει καλά με την όλη ιστορία, και ανησυχώ, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι εχει το πουλακι, πτερορροια ή κάτι άλλο. Π.χ., λες οτι μπορεί να ειναι πυρωμενη, το θέμα ο ως ειναι οτι αν ειναι ή όχι, μπορείς άνετα να το δεις στην αμάρα, έτσι δεν ειναι; Ειναι λοιπόν πυρωμενη ή δεν ειναι;
 
Δεν μπορώ να το καταλάβω αν είναι αλλά η συμπεριφορά της αυτό δείχνει.
Το πουλάκι πήρε αντιβίωση και baycox. Το δεύτερο καναρίνι δεν έχει τα ίδια συμπτώματα με το πρώτο.Αυτό μόλις αρρώστησε μπήκε κατευθείαν καραντίνα σε άλλο χώρο. Για μένα πτερρόροια δεν έχει.Ίσως την στρέσσαρε και η άλλη που ήτανε δίπλα. Σήμερα για παράδειγμα μέσα που την έβαλα δεν την είδα να βγάζει τα φτερά της.Βρήκα όμως ένα βιντεάκι του καλοκαιριού που είχα βάλει μια κάμερα μικρή και δεν ήμουνα στο χώρο να δω το τσικ τσικ που έκανε κατά καιρούς. Το βίντεο είναι όταν ήτανε μαζί στο κλουβί τα δυο θηλυκά λίγο πριν αρρωστήσει η μια.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Μαρία τα μπέρδεψες. Όταν την είδα αρρώστησε μπήκε καραντίνα και πήρε τα φάρμακα.Αυτό έγινε Ιούνιο Ιούλιο περίπου τα έχω σημειωμένα. Την αιμορραγία την έπαθε Σεπτέμβριο. Τώρα δεν έχει πάρει φάρμακα. Το βίντεο είναι κανένα 2 βδόμαδο πριν αρρωστήσει το καλοκαίρι.
Απλά απάντησα στον Γιάννη που με ρώτησε τί αγωγή της έκανα. Η αγωγή αφορά τα μέσα καλοκαιριού που αρρώστησε.
 
Μαρία τα μπέρδεψες.
Χα χα ναι, πες τα μου να μην στα πω :D
Για να ξεμπερδευτώ (ίσως και κάποιοι άλλοι), όταν λες αρρώστησε τι είχε; Τι αντιβίωση της έδωσες; Μετά έδωσες προβιοτικά; Συνήλθε ποτέ εντελώς; Πιο πριν είχε μπει σε αναπαραγωγή; η παθολογική πτερόρροια που λες, ήταν ένα από τα συμπτώματα της ασθένειας;
Τώρα κοιλιά-κουτσουλιές είναι εντάξει;
 
Το baycox είναι για τον έλεγχο των κοκκιδίων ή και για την εκρίζωσή τους; Παρακαλω μην με παραπέμψετε στο ανάλογο άρθρο, διότι δεν διευκρινίζεται το ερώτημα που θέτω.
Τα κοκκίδια υπάρχουν σε όλα τα καναρίνια;
Η αντιβίωση που πήρε ήταν για να προλάβει δευτερογενείς λοιμώξεις ή για άλλο μολυσματικό παράγοντα;
 
Τα κοκκίδια είναι σε όλα τα πουλιά κυρίως τα ιθαγενή...
Βρίσκονται σε ελεγχόμενο από τον οργανισμό αριθμό...
Αν χαθεί ο έλεγχος... χαλάει και ισορροπία και ακολουθούν όλα τα υποόλοιπα.
Το συγκεκριμένο φάρμακο γνωρίζω πως έχει καλή δράση στις όρνιθες (κότες) και ίσως και στα ορνιθόμορφα πουλιά.
Για την αντιβίωση που πήρε... κι εγώ είμαι της ίδιας με σένα σκέψης.
 
Άρα Γιάννη, όλα τα καναρίνια έχουν κοκκίδια, όπως όλοι εμείς έχουμε candida;
Και τα κοκκίδια βρίσκονται σε μικρό πληθυσμό ασυμπτωματικά σε καποια όργανα και αν διαταραχθεί ο πληθυσμός τους ή μετοικήσουν σε αλλα όργανα το πουλακι νοσεί;
 
Back
Top