Ασθένειες Πρόβλημα με κοιλιά καναρινιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης eva vrs
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Γιατί όμως να υπάρξει και άλλη φορά, αφού θα έχει προηγηθεί είδη προληπτική θεραπεία;
Διάβασε το σύνδεσμο που σου έδωσα όπως κι αυτόν εδώ κι αν υπάρχουν κι άλλες απορίες... επανέρχεσαι.
 
Διάβασε το σύνδεσμο που σου έδωσα όπως κι αυτόν εδώ κι αν υπάρχουν κι άλλες απορίες... επανέρχεσαι.
Ωραία το διάβασα...
Αυτό που με απασχολεί ειναι πως λέει... Το φάρμακο το παίρνουμε για να σκοτώσουμε τα σκουλήκια και μετά 15 μέρες ξανά το παίρνουμε για να σκοτώσουμε τα σκουλήκια που έχουν βγει από τα αυγά τους!
Και στο πουλί μου κάτι τέτοιο δεν πρέπει να γίνει κανονικά;
Ωραία σήμερα πίνει το φάρμακο γτ μετά ξανά πρέπει μετά δυο μήνες;και τα σκουλήκια που θα έχουν είδη αναπτυχθεί;Εγώ τι θα κάνω σχετικά με αυτό;Δεν θα έπρεπε να γίνεται πιο συχνή προληπτική θεραπεία;

Και τώρα ανχωθηκα περισσότερο μήπως έχει και εξωτερικά! Σε τέτοια περίπτωση τι θα μπορούσα να κάνω;
 
Έχει ανοίξει μια συζήτηση η οποία πλησιάζει τα 100 μηνύματα για ένα θέμα το οποίο υποτίθεται ότι έχει λύσει γιατρός.

Για να το κλείνουμε σιγά σιγά, τα σκουλήκια, οι ασκαρίδες, είναι οργανισμοί που παρασιτούν πολλά όργανα ενός ξενιστή, με το έντερο να έχει το υψηλότερο ποσοστό προσβολής. Αυτά τα παράσιτα δεν πρέπει να βρίσκονται σε κανέναν οργανισμό και σε κανέναν αριθμό. Πρέπει απλά να μην υπάρχουν. Εφόσον εμφανιστεί έστω και ένα, πρέπει να σκοτωθεί.

Δεν τα βρίσκουμε μόνο στα πουλιά, αλλά σε πολλά ζώα μεταξύ των οποίων και ο άνθρωπος.

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται συνήθως για την αντιμετώπισή τους, είναι τα ανθελμινθικά, τα οποία είναι δηλητήρια που όταν δίνονται στη σωστή δόση σκοτώνουν μόνο το παράσιτο χωρίς να προκαλούν κάποιο πρόβλημα στον ξενιστή.

Με αφορμή αυτό το θέμα θα ήθελα να πω επίσης ότι, αναγνωρίζουμε ότι όποιες και αν είναι οι γνώσεις μας ή οι απόψεις μας στα προβλήματα υγείας των πουλιών, δίνουμε πάντα προτεραιότητα στη διάγνωση και θεραπεία που προτείνουν οι ειδικοί, δηλαδή οι γιατροί.

Η επιλογή μας αυτή αποτελεί πολιτική του PetBirds στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα πτηνά που φροντίζουμε και η δική μας βοήθεια περιορίζεται στη φροντίδα που μπορεί να τους προσφέρει κάποιος πέρα από την εφαρμογή των οδηγιών του γιατρού.

Είναι θερμή παράκληση και δική μου αλλά και γενικότερη οδηγία του PetBirds. Όταν πηγαίνετε σε ένα γιατρό, συγκεντρώστε γραπτώς τις απορίες σας από πριν και σημειώστε επίσης και αυτές που αυτές που ενδεχομένως θα προκύψουν από την εξεταση.

Θέσε τε του γιατρού τις απορίες σας ζητώντας του να σας εξηγήσει και την τελευταία λεπτομέρεια. Είναι δικαίωμα και υποχρέωσή σας απέναντι στα ζώα που φροντίζετε και στο αντίτιμο που πληρώνετε για να τους παρέχετε την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

Είναι αδιανόητο να πηγαίνετε στο γιατρό, να σας λέει να δώσετε ένα από τα τρία έως πέντε φάρμακα που δίνονται για τις αντίστοιχες κατηγορίες ασθενειών που προσβάλλουν συνήθως τα πουλιά και στη συνέχεια να έρχεστε εδώ και να απαιτείτε από τα μέλη του PetBirds να σας εξηγήσουν τις λεπτομέρειες της επίσκεψής σας στο γιατρό.

Σημειώστε από πριν, ρωτήστε στη συνέχεια, καταγράψτε τα αποτελέσματα και τις εμπειρίες σας από κάθε επίσκεψη και δημοσιεύστε τα στο θέμα που ξεκινήσατε εδώ στο PetBirds.

Είναι προνόμιο του χώρου μας να σας δίνεται το βήμα να εκφράσετε, να δημοσιεύσετε αυτά τα πράγματα και να μην το εκμεταλλεύεστε. Έχουμε όλοι μας ανάγκη τους σωστούς επιστήμονες και το PetBirds είναι ίσως το πιο δυνατό μέσο για να καταφέρουμε κάποια στιγμή να τους αποκτήσουμε.
 
Ωραία επειδή τα κατάλαβα όλα αυτά που μου είπατε!
Θέλω να πω
Έχεις κάποιους ενδοιασμούς;
Οτι ναι έχω!
Γιατί θέλω απλά να μάθω αν κάποιος απο εσάς το χει χρησιμοποιήσει ως θεραπεία το συγκεκριμένο φάρμακο και με τι αποτέλεσμα!
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Εύα μου εύχομαι σύντομα το καναρινακι σου να ξεπεράσει το προβληματάκι του!
Ταυτίζομαι με την άποψη του Σταύρου περί της σχέσης μας με τους γιατρούς και χάρηκα που την διάβασα.
Να πω γενικότερα ότι υποστηρικτικα και όχι εναλλακτικά της θεραπείας του γιατρού ή και προληπτικά μπορείτε στην αυγοτροφή να προσθέσετε πασατέμπο, τον σπόρο της κολοκύθα που είναι τώρα και η εποχή της. Έχει δράση κατά των εντερικών σκουληκιών όλων των ζώων.
 
Σ'ευχαριστώ πολύ Μαρία μουυ. Να είσαι καλά. :)
 
TAFARM
Veterinary and Parapharmaceutical products

Christianoupoleos 108 - Galatsi - 11146
Athens - Greece
tel: +30 210 2137600
fax: +30 210 2928174
email: [email protected]
Εύα, κανονικά και σύμφωνα με το νόμο, οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να έχουν τμήμα Φαρμακοεπαγρύπνησης, 24/7, για ό,τι προκύψει. Εγώ θα σου έλεγα να πάρεις τηλέφωνο από Δευτέρα, να ζητήσεις το Ιατρικό Τμήμα και τον Υπεύθυνο Μάρκετινγκ για το συγκεκριμένο φάρμακο και έχοντας από τα πριν καταγράψει τις ερωτήσεις σου σε ένα χαρτί, να ρωτήσεις σταδιακά όσα θέλεις να μάθεις και αν υπάρχει πρωτόκολο βάσει του οποίου ξεφορτώνεσαι για πάντα τα σκουλήκια. Αν δεν βρεις τη σωστή ανταπόκριση, τότε θα στείλεις email, στο οποίο θα αναφέρεις τα ερωτήματα εκ νέου και με ευγενικά λόγια ότι αν δεν λάβεις απάντηση θα προβείς σε επικοινωνία με τον ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων).
Ενδιαμέσως κι εφόσον δεν ξέρεις τί είδους σκουλήκια είδε ο γιατρός, θα τον ρωτήσεις κι έπειτα θα γκουγκλάρεις στα Αγγλικά για να δεις αν υπάρχει κάποιο άλλο πιο ισχυρό φάρμακο το οποίο θα τα εκριζώνει. Αυτό βέβαια για να το κάνεις θα πρέπει πάλι να το συζητήσεις με το γιατρό.
Παρεπιπτόντως το παιδί μιας φίλης μου, είχε κολλήσει ασκαρίδα, πήρε ένα φάρμακο και τελείωσε η ιστορία. Τώρα αν υπάρχουν αντίστοιχα κτηνιατρικά, δεν ξέρω. Θέλω να πω ότι στον άνθρωπο, ίσως στα πρώτα στάδια προσβολής το σκουλήκι τα τινάζει και δεν εμφανίζεται ξανά.
 
Σ'ευχαριστώ πολύ Γιάννη θα δω τι θα κάνω και θα σας πω!
Γιατί είπα αν δεν δω κάποια βελτίωση στο πουλί(πχ αν σηκώνει ακόμα τα πόδια του η φαίνονται ακόμα μαύρα στην κοιλιά του) να πάρω τον γιατρό για να τον ρωτήσω αν κάνει να τον δώσω το wormmiddel της Beaphar (και το λέω αυτό γτ είδη σήμερα ειπιε της ταφαρμ).
 
Καλημέρα παιδιά,
Πριν λίγο είδα την κοιλιά του να δω πως είναι και είναι ακόμα ίδια!
Δεν είναι ζωηρός και κάθεται στο ένα πόδι.
Ήθελα να σας ρωτήσω αφού ειπιε χθες το φάρμακο, σε πόσο διάστημα θα πρέπει να δω κάποια διαφορά στην διάθεσή του αλλά και στην κοιλιά.?
Πήρα και τον γιατρό να τον ρωτήσω αλλά δεν τον βρίσκω!
Να του βάλω απο σήμερα σκορδονερο;Η να πάω να πάρω το φάρμακο που ανέφερα χθες κ αν το βρω.
 
Για ποιό λόγο να δώσεις άλλο φάρμακο;Χθες δεν πήρε το φάρμακο που σου είπε ο γιατρός;
Περίμενε και θα δεις μη σπας το κεφάλι σου. Επίσης μην το πιάνεις όλη την ώρα τώρα.Άστο στην ησυχία του. Έχει που έχει την ασθένεια μην έχει και στρες παραπάνω.
 
Επίσης μην το πιάνεις όλη την ώρα τώρα.Άστο στην ησυχία του. Έχει που έχει την ασθένεια μην έχει και στρες παραπάνω.
Το ξέρω βρε Λάμπρο αλλά ανησυχώ και φοβάμαι να μην χειροτερέψει. Θα ήθελα πολύ να τον πάω στον γιατρό που ξέρω μιας που γυρίζει απο άδεια αυτήν την εβδομάδα αλλά δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα.
 
Να μην ανησυχείς. Γιατί όταν γίνεται αυτό σκεφτόμαστε να το φορτώσουμε με παραπάνω φάρμακα χωρίς λόγο. Επίσης τώρα που είναι άρρωστο άστο μέσα στα ζεστά και ησυχία. Δεν θέλει ούτε μετακινήσεις ούτε άλλα φάρμακα. Η κοιλιά δεν γίνετε από την μια μέρα στην άλλη καλά. Θα έχει λογικά σταδιακή βελτίωση.Αφού ο γιατρός έδωσε μόνο αυτό το φάρμακο πάλι καλά να λέμε.
Εσύ ακολούθα τις οδηγίες του γιατρού και άσε τί λέω εγώ και ο καθένας. Εμείς μιλάμε από απόσταση και εκ του ασφαλούς.Αυτός το είδε από κοντά. Εγώ απλά σου είπα να αλλάζεις το υπόστρωμα και πλύσιμο της σχάρας ή όπου κουτσουλάει από την ίδια και επόμενη ημέρα.Από περιέργεια οι κουτσουλιές έχουνε κάτι σαν άσπρες τριχούλες; Συνήθως έτσι φαίνοντε είχα διαβάσει κάπου.
 
Από περιέργεια οι κουτσουλιές έχουνε κάτι σαν άσπρες τριχούλες; Συνήθως έτσι φαίνοντε είχα διαβάσει κάπου.
Ναι εντάξει ευχαριστώ.
Όχι δεν έχουν και εγώ έτσι διάβασα.
 
Εύα, εφόσον έχει σκουλήκια κι εφόσον το φάρμακο που πήρε τα σκοτώνει, λογικά φαντάζομαι ότι η κοιλιτσα του θα είναι πρησμένη μέχρι να τα αποβάλλει. Λέω εγώ τώρα...
 
Εύα, εφόσον έχει σκουλήκια κι εφόσον το φάρμακο που πήρε τα σκοτώνει, λογικά φαντάζομαι ότι η κοιλιτσα του θα είναι πρησμένη μέχρι να τα αποβάλλει. Λέω εγώ τώρα...
Δεν ξέρω βρε παιδιά τι να πω!
Εγώ αν τον δω πως δε συνέρχεται,θα τον πάω σε άλλο γιατρό δε το συζητώ, για μια δεύτερη γνώμη!
 
Back
Top